Споживачам більше подобається дізнаватися про товари онлайн, а не в магазинах

Огляд вподобань споживачів щодо пошуку товару онлайн та в магазинах.

– Близько двох третіх (64%) споживачів зазначають, що їм легше шукати та дізнаватися про нові товари онлайн, на противагу третині (32%) людей, які віддають перевагу фізичним магазинам.

– Споживачі також частіше переглядають і дізнаються про товари, коли роблять покупки онлайн, і вони отримують від цього процесу більше задоволення, ніж коли ходять по магазинах.

За даними компанії Bazaarvoice, яка спеціалізується на дослідженні споживацького досвіду, споживачам більше подобається дізнаватися про нові продукти онлайн, ніж в магазинах.

Близько двох третіх (64%) споживачів зазначають, що їм легше шукати та дізнаватися про нові товари онлайн, на противагу третині (32%) людей, які віддають перевагу фізичним магазинам.

Споживачі також частіше переглядають і дізнаються про товари, коли роблять покупки онлайн – про це повідомили 61% з них, у той час як для покупок у магазині цей показник сягає 34%. Це може бути пов’язано з тим, що 54% споживачів отримують більше задоволення, шукаючи і дізнаючись про товари онлайн, у порівнянні з 40% тих, хто більше полюбляє проводити час у магазинах.

Приємний і більш творчий процес шопінгу лежить в основі підвищення популярності соціальної торгівлі серед брендів і споживачів. Частково цей розвиток пов’язаний з торгівлею через спільноти – соціальні мережі порушили стандартний процес покупки і дали змогу більш спонтанно знаходити товари, надихатися і отримувати задоволення від онлайн-шопінгу.

Дослідження Bazaarvoice також виявило, що зручність стала головною причиною, чому споживачі частіше купують онлайн, ніж в магазинах, зокрема так стверджують 55%. Більший вибір (46%) та можливість переглядати відгуки / продукцію (45%) теж виявилися поширеними причинами.

Проте споживачі більш схильні до імпульсивних покупок під час шопінгу в магазині, що підтвердили 67%, у той час як всього 53% мають таку ж думку щодо покупок онлайн.

У зв’язку зі стрімким розвитком електронної торгівлі, представникам роздрібної торгівлі в магазинах варто знайти для себе нову ціль, що виходитиме за межі звичайних покупок, для того щоб налагодити зв’язок зі споживачами. Прикладом успішної стратегії може бути використання фізичного простору для соціального контенту та унікального досвіду. А поєднання зі стратегією онлайн-продажів взагалі можна вважати основоположним, оскільки ці дві напрямки є нероздільними і при цьому важливо, щоб один канал не поглинав інший.

Переклад тексту здійснило бюро перекладів та локалізації Workogram.

Джерело: sostav.ua

Залишити відповідь