Чому клієнт іде до конкурентів?

Коли клієнт відмовляється від подальшої співпраці і переходить до конкурента, кожен підприємець задається питанням про те, чому так відбувається. Існує ряд досліджень, які ясно вказують на деякі ключові моменти такої ситуації. Якщо ми хочемо з’ясувати причини відмови клієнтів від послуг компанії, варто провести професійне дослідження задоволеності клієнтів. Розглянемо кілька прикладів, чому так відбувається.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Погане обслуговування клієнтів

Це один з найпростіших способів втратити увагу споживача. Багато підприємців ігнорують навчання персоналу в питаннях обслуговування клієнтів. Саме погана якість обслуговування є найбільш поширеною причиною розчарування споживачів, в найкоротші терміни може змусити їх скористатися пропозицією конкурентів. Пропущені телефонні дзвінки службою підтримки клієнтів, ігнорування електронної пошти або спілкування з клієнтом без зацікавленості – це лише приклади неправильного ставлення до покупців. У такій ситуації клієнт відсторонюється, втрачає почуття комфорту, починає шукати нового постачальника послуг.

Взаємовідносини з клієнтами і якість продукції, послуг

Взаємовідносини – це, перш за все, регулярний контакт з клієнтами, періодичне прояв інтересу до долі людини не тільки під час надання послуги, а й після її завершення. Таким чином, створюється репутація та імідж бренду, тобто той, з яким клієнт хоче будувати довгострокові відносини.

Ще одним не менш важливим фактором є якість, тобто здатність продукту задовольняти потреби клієнта. У той момент, коли уявлення людини про продукт не є таким, як його презентували, він втрачає довіру, починає сумніватися в сенсі скоєних покупок, використання послуги.

Цінова політика

Також варто задуматися про ціни на пропоновані товари та послуги. Підприємці пам’ятають про досить високу різниці між ціною і собівартістю продукції, забуваючи про те, що велика частина людей в першу чергу звертає увагу на ціну. Її раптове зростання може відлякати навіть старих клієнтів.

Фактори, на які ми маємо вплив

Клієнти часто йдуть з природних причин. Зміна місця проживання, зміна статусу клієнта можуть змусити людей перестати користуватися вашими послугами. Вони будуть шукати щось більш підходяще для їх поточних потреб.

Як зробити так, щоб клієнт був завжди задоволений, не думав про те, щоб перейти до конкурента? Все дуже просто. Навчання правильного спілкування і надання послуг обслуговуючого персоналу є гарантією задоволеності клієнта. Якщо ви будете лояльні, надасте клієнту допомогу, розуміння, коли у нього будуть до вас претензії, він буде вашим вірним замовників на довгі роки, буде рекомендувати вас іншим. У веденні комерційної діяльність на першому місці повинен бути не ваш заробіток, а задоволення потреб представників цільової аудиторії.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Джерело

Залишити відповідь