Чек-лист: як шукати клієнтів для малого бізнесу

Ці базові рекомендації допоможуть самостійно почати просування, навіть якщо ви не майстер маркетингових стратегій і поки не готові звернутися до професіоналів.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

1. Кому ви хочете продати?

Визначте, у кого і в яких ситуаціях з’являється потреба в продукті, які завдання вирішують ці люди і чого хочуть досягти.

Ця інформація допоможе при створенні креативів і офферов і в при виборі аудиторії для націлювання. Навіть якщо ви просуваєте послугу, наприклад, манікюр, це потрібно не всім підряд.

2. Використовуйте соціальні мережі.

Рада здається очевидним, але у деяких немає навіть сайту-візитки, не кажучи вже про прокачаних акаунтах в соціальних мережах. Зазвичай цим грішать вузькопрофільні магазини, наприклад, з товарами для риболовлі або полювання.

Як мінімум створіть акаунти в фейсбуці і інстаграме, щоб запускати таргетовану рекламу.

3. Зосередьтеся на локальному ринку.

Перевага невеликого бізнесу перед глобальними корпораціями – вам не потрібно створювати маркетингові стратегії для мільйонної аудиторії на різних ринках.

Зверніться до тих, хто поруч. В першу чергу це стосується контекстної реклами: надайте телефону її, звузивши географію. Як думаєте, що шукають частіше: «автомийка Сокольники» або «автомийка Москва»?

4. Контент повинен бути корисним.

Красиві картинки і загальні слова клієнтам не потрібні. Дайте їм конкретику: ціни, подробиці, реальні фотографії товарів, схеми проїзду, відгуки.

Немає нічого гіршого салону краси, який заповнює інстаграм стічними фото, бажає хорошей недели і не викладає прайс-лист.

Це стосується і продажу товарів: фраза «Відправили ціну в директ» ставить вас в один ряд з базарними торговцями і не несе користі.

Щоб дізнатися, якої інформації не вистачає клієнтам, вивчайте зворотний зв’язок, наприклад, звернення до чат-бот: які запитання ставлять найчастіше?

5. Додайте лід-магніти і заклик до дії.

Квіза, безкоштовні гіди в форматі PDF, клуб закритих розпродажів – варіантів безліч. Ви не впізнаєте, який найефективніше спрацює у вашій справі, поки не спробуєте.

Обов’язково збирайте контакти, навіть якщо у вас поки немає CRM-системи. Списки телефонів і email-адрес знадобляться як мінімум для запуску look-alike реклами.

6. Заповніть картки в Геосервіс.

Яндекс.Карти, Google, 2ГІС – ваша компанія повинна бути у всіх довідниках.

Необов’язково виділяти великий бюджет на просування в них – почніть з базової інформації, додайте фото.
Наступний рівень – анонси акцій та відповіді на відгуки покупців.

7. Не забувайте про офлайні.

Вашу точку повинні бути легко знайти: вивіска, покажчики, табличка з годинником роботи – на жаль, ця рекомендація тільки здається очевидною. Часто бізнесмени, особливо орендують приміщення в торгових центрах або офісах, не замислюються про навігації.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Джерело: Маркетинговий хід

Залишити відповідь