23 лютого і 8 Березня: поради маркетологам

До гендерних свят – тиждень. Розповідаємо, на що звернути увагу, щоб грамотно вирішувати завдання покупців і не скотитися в банальність.

Давайте без камуфляжу.

З 23 лютого давно вже вітають не тільки тих, хто служив. Тепер це загальний чоловіче свято, еквівалент 8 Березня. Використовувати в макетах армійські атрибути не обов’язково.

Фемінізм здорової людини.

Дві крайності креативів до 8 Березня: Клара Цеткін і «квітни, як весна». Розповідайте про красу, силу і досягнення жінок, не використовуючи стереотипи.

Допомагаємо з подарунками.

Всі люблять добірки товарів – і навіть критики пару раз на рік гарячково гортають списки в пошуках ідей.
Є й інші способи полегшити покупцям життя. Наприклад, квітковий магазин може нагадати о 8-Марта за пару тижнів і заздалегідь відкрити передзамовлення букетів. А любителям робити все в останній момент – запропонувати послугу термінової доставки в день свята.

Корисні партнерства.

Якщо ви продаєте косметику, можна зробити спільну акцію з салоном краси і розіграти їх подарунковий сертифікат серед ваших передплатників.
Можна і навпаки: наприклад, барбершоп запускає продаж наборів чоловічої косметики до 23 лютого.

Тематичні товари.

Можна обійтися без випуску новинок. Зробіть святкові конверти для подарункових сертифікатів, запропонуйте додати до замовлення листівку. Завдання із зірочкою – зібрати подарункові набори в красивих коробочках.

Акуратніше зі знижками: вони знижують прибуток.

Два види акцій до гендерних свят: власне для чоловіків і жінок (23 лютого і 8 березня відповідно) і заздалегідь – для тих, хто шукає подарунки. Перш ніж запускати акцію, подумайте, чи так це потрібно – або ви просто шукаєте інфопривід? Просто про всяк випадок: знижка 23% чоловікам 23 лютого – нудно. А ось квітка в подарунок кожній покупниці в магазині 8 березня – мило і не затратно.

Сегментує за потребами.

Згадуємо методику Jobs To Be Done (https://t.me/MarketingPloy/1477) – потрібно визначити, які завдання стоять в ці дні перед споживачами. Хтось шукає бюджетні сувеніри на великий жіночий колектив. Хтось – подарунок дідусеві. Школярі хочуть порадувати мам і не витратити всі кишенькові гроші.

Сценаріїв багато – визначте ключові і налаштуйте під них торгові пропозиції і рекламу.

Залишити відповідь