Звіт Klear назвав тренди influencer-маркетингу у 2022 році

Звіт Klear описує деякі тенденції, які можна вже спостерігати в індустрії інфлюенсерів.

Дослідження показало помітне зростання попиту на спонсорований контент у Instagram. Фактично, спонсорований контент збільшився на 26,7%, що безперечно вселить у людей велику впевненість після падіння, яке спостерігалося у 2020 році через глобальну пандемію. У той час як у 2020 році було опубліковано трохи більше 3 мільйонів рекламних повідомлень, у 2021 році – трохи менше 3,8 мільйона у Facebook, Instagram, а також у TikTok та YouTube.

Stories, які почали випускати багато платформ, також вплинули на це: кількість спонсорованих історій збільшилася приблизно на третину, або, якщо бути точним, на 33,5%. У 2020 році інфлюєнсери публікували в середньому 12 спонсорованих історій на тиждень. Однак у 2021 році це число збільшилося до 16, що говорить про більш високий попит на історії та залучення, яке вони можуть принести.

Ще одна дійсно важлива та цікава річ, яку слід зазначити, полягає в тому, що кількість мікроінфлюєнсеров дійсно зростає. Їхня частка на ринку зросла з 89% у 2020 році до 91% у 2021 році, і це показує, наскільки вони домінують у галузі.

Більш того, мікроінфлюєнсери, як правило, набагато доступніші за ціною, ніж деякі з найбільш відомих лідерів думок. Пост від мікроінфлюесера коштує в середньому трохи більше 350 доларів, а відео близько 555 доларів. Історії доступні за ціною трохи менше 180 доларів, що може бути ще однією причиною, через яку вони показали сплеск.

У TikTok також є процвітаюча спільнота мікроінфлюесерів, близько 38% впливових осіб, які публікували рекламний контент та спонсовані повідомлення, мали менше ніж 50000 передплатників. Фактично, 23% мали від 1000 до 10 000 передплатників, що означає, що для отримання спонсорської підтримки на цій платформі не потрібно багато часу. Можливо, це пояснює, чому TikTok є таким популярним місцем для лідерів думок, якщо вони хочуть почати заробляти якнайшвидше.

З огляду на все це важливо відзначити, що Instagram залишається найпопулярнішою платформою для просування контенту. Близько 94% усіх рекламних кампаній були пов’язані з публікаціями в Instagram, а YouTube та TikTok були задіяні лише у 10% та 13% відповідно.

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь