Якісний контент: 7 основних показників

Якісний контент — це інформаційне наповнення вашого ресурсу, від якого залежить просування сайтів у пошукових системах та популяризації ресурсу серед користувачів. Він виступає потужним інструментом для підвищення впізнаваності бренду та лідогенерації.

Головне, щоб контент був цікавим і корисним, тоді він подобатиметься і користувачам. Щоб перевірити, наскільки якісним є інформаційне наповнення ресурсу, достатньо порівняти його з такими критеріями:

  • зручність читання та сприйняття;
  • грамотність складання семантичного ядра;
  • унікальність;
  • грамотність;
  • нудота та вода.

Якщо контент «кульгає» за одним або кількома пунктами, відвідуваність сайту та його позиції в пошуковій видачі падають, настав час задуматися про оновлення. На сьогоднішній день пошукові системи досить складно обдурити, адже вони ретельно аналізують ресурси та їхнє наповнення. То яким же має бути якісний контент? Розглянемо сім основних показників, яким він має відповідати.

Зміст та структура тексту

Весь представлений матеріал має бути структурований за допомогою тематичних підрозділів з підзаголовками, викладеним правильним логічним ланцюжком. Якщо потрібно звернути увагу читача на конкретний абзац, його варто виділити жирним шрифтом або оформити у вигляді списку.

Грамотна структура дозволить:

  1. Швидко оцінити, чи є у тексті відповіді необхідні запитання.
  2. Створити блок швидкого утримання.
  3. Прискорити перехід до потрібної частини сторінки.
  4. Спрощує розуміння всього змісту ресурсу.

Щоб людина не загубилася у тексті, не забувайте про оптимальний обсяг. Для описів товарів підійдуть тексти на 500-1000 символів, інформаційні публікації можуть бути на 3000 і більше, якщо це потрібно для розкриття теми. Головне не лити воду для збільшення кількості символів, краще написати коротко, але по суті.

Унікальність

Унікальний контент – одна із застав успішного просування сайту. Для перевірки на унікальність сайту можна використовувати спеціальні сервіси, наприклад, text.ru, Advego, content-watch.ru та інші.

Якщо на ресурсі розміщено тексти, зображення та інфографіки, які не дублюються на інших сайтах, він буде високо оцінений пошуковими роботами.

Грамотність та простота

Усі тексти мають бути написані без граматичних та смислових помилок. Коли людина відкриває статтю та бачить помилки, вона не лише кине читання, а й втратить довіру до ресурсу. Тому перед публікацією варто перевірити текст за допомогою онлайн-сервісів або передати на вичитування іншій людині.

У випадках, коли матеріали не призначені для вузькоспеціалізованих фахівців, краще писати максимально простою та зрозумілою мовою. Адже що простіше подана інформація, то зручніше людині зрозуміти зміст тексту.

Нудота та вода

Нудота та вода – SEO-параметри, які впливають на ранжування ресурсу. Вода – відсоткове співвідношення стоп-слів до загальної кількості слів у тексті. Сюди входять слова, фрази та мовні звороти, які не розкривають суть тексту, а обтяжують його. Нудота показує частоту повторів слів у тексті. З її допомогою вважається частотність ключів і визначається переспам.

Актуальність та достовірність інформації

Представлена ​​на сайті інформація має бути правдивою та актуальною. Не забувайте оновлювати всі посилання та додавати нові відомості. Під час підготовки матеріалу використовуйте лише реальну інформацію, підтверджену цифрами та фактами. Через наявність недостовірних фактів знижується рівень довіри читача.

Як і достовірність, актуальність є дуже важливою для контенту. Тільки уявіть, що ви готуєте статтю про подію, що сталася тиждень тому. Як думаєте, люди захочуть її читати та ділитися? Навряд чи.

Вирішення проблеми читача

Навіть якщо ви добре знаєтеся на темі догляду за собою і збираєтеся підготувати статтю в блог на тему «10 кращих порад по догляду за шкірою», варто відмовитися від цієї ідеї, якщо ваш ресурс ніяк не пов’язаний зі сферою краси.

Адже, перш ніж готувати текст, необхідно вивчити цільову аудиторію. Що їй цікаво? Яку інформацію вона хотіла б дізнатися? Отримавши відповіді на ці питання, легше готувати корисні матеріали, які:

  • дадуть відповіді на запитання читачів;
  • нададуть варіанти вирішення проблем;
  • принесуть видимий результат (підвищення впізнаваності, позицій у пошуковій видачі).

Наявність семантичного ядра

Семантичне ядро ​​— набір слів і словосполучень, що відображають тематику та структуру сайту. Складаючи семантичне ядро, необхідно відповісти на головне запитання, яку інформацію можна знайти на сайті.

Принцип роботи, який полягає у пошуку ключових слів та їх максимальному використанні у тексті, вже давно застарів. Використовуючи цей підхід, ви отримаєте нечитальний текст, який навряд чи потрапить у ТОП пошукової видачі.

До підбору, як і до використання ключів, варто підійти грамотно. Не забувайте про використання низькочастотних ключів та правильний розподіл ключових запитів за текстом. Так ви отримаєте матеріал, який набагато легше просуватиме в пошукових системах.

Вимог до контенту чимало, але їхнє дотримання гарантовано принесе відмінний результат. Займаючись підготовкою контенту самостійно, існує ризик упустити деякі моменти, тому довірити створення матеріалів краще фахівцям.

Digital-агентство повного циклу Ланет CLICK – команда фахівців, яка пропонує SEO-послуги та копірайтинг і має досвід роботи з різними проектами. В агентстві знають, що якісний контент є умовою популярності сайту. Тому фахівці підготують актуальні, зручні для сприйняття, корисні тексти, які одночасно відповідатимуть запитам користувачів та пошукових систем.

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь