Як ви вимірюєте довіру до бренду?

Якщо її правильно виміряти, довіра до бренду може стати глибоким і високопрогнозованим показником взаємодії з клієнтами для довгострокового зростання.

Але довіру до бренду можна розглядати по-різному – здатність (чи виконує бренд свої обіцянки?) чи характер (чи є він етичним, як він працює?) – це означає, що цінність загальних досліджень викликає сумніви.

Проблема зі стандартним довірчим підходом

  • Австралійська дослідницька та консалтингова компанія Fifth Dimension Research and Consulting виявила, що якщо респондент думав, що питання про довіру до бренду вимагає від нього оцінити можливості бренду, він на 30% частіше скаже, що довіряє бренду.
  • Але якщо респондент вважав, що питання про довіру до бренду вимагає від нього оцінити характер бренду, він на 88% частіше скаже, що не довіряє бренду.
  • Одна третина недовіри була заснована на недовірі до брендів загалом, а не до бренду, який оцінював респондент.
  • Споживачі регулярно купують у брендів, яким, за їх словами, не довіряють.
  • Довірені бренди, яким не підказували, є найбільш помітними, а не найбільш довіреними.

Довіра до бренду стала суперечливим показником, оскільки багато провідних світових брендів мають низькі показники довіри. Проблема полягає в вимірюванні, а не у важливості довіри як концепції бізнесу, яка залишається центральною.

Бренди-лідери в моделі довіри до бренду, розробленій Fifth Dimension, досягли 50% збільшення частки ринку та подвоїли рівень адвокації брендів, які були номіновані як «довірені» у загальному дослідженні довіри до брендів.

sostav.ua