Як ефективно комунікувати з редакціями ЗМІ?

Як показує практика, з цими правилами знайомі далеко не всі. Команда онлайн-сервісу PRNEWS.IO з’ясувала, що найбільше редакторів обурюють:

  • масований спам від піарників;
  • непідписані фотографії;
  • статті і прес-релізи на 500 знаків, які претендують, максимум, на замітку в стрічці новин, але ніяк не на експертний авторський пост;
  • неперевірені дані, помилки і помилки в тексті і інші недоробки.

Навіть не варто говорити, що дуже часто тексти не відповідають редполітіке і не мають нічого спільного з тематикою медіа. Просто «ну дуже хочеться, щоб це опублікували саме ви». Ще одна поширена помилка: надсилати контент для платного розміщення в редакцію замість комерційного відділу.

В результаті редактори ображаються на піарників, а ті в свою чергу починають ненавидіти редакторів.

Ми недарма вирішили написати цю статтю. За останні два роки команда платформи PRNEWS.IO безкоштовно опублікували понад дві тисячі матеріалів в самих різних медіа і тепер можемо поділитися досвідом.

Чому відмовляють ЗМІ і що робити, щоб відмов не було

Існує думка, що медіа нічого не публікують безкоштовно. Це не так. ЗМІ зацікавлені в якісних матеріалах і в тому, щоб їх прочитало якомога більше людей, тому що від цього залежать їхні рейтинги.

Але щоб у редактора з’явилося бажання опублікувати ваш матеріал, потрібно уникати помилок, про які нам розповіли журналісти і редактори. Отже …

Актуальність

Не варто навіть намагатися пропонувати контент із застарілим інфоприводи. Те, про що всі знають, ніхто читати не буде. Це стосується всіх, навіть найбільш вузьких (а, може бути, їх особливо) галузей. Наприклад, в агросекторі варто розповідати про причини, за якими в цьому сезоні сіють більше однієї культури замість іншого, додати в матеріал статистики або проілюструвати інформацію виразної інфографікою.

І не варто в сотий раз говорити про проблеми з ростом цін на паливо або нескінченно скаржитися на низькі закупівельні ціни вирощуваних культур. Це загальна біда, про яку всі знають.

Звернути увагу редактора на те, що матеріал актуальний, можна навіть в темі листа, але про важливість теми поговоримо нижче.

Редполітіка

Перш ніж відправляти щось до редакції, постарайтеся з’ясувати, яка редакційна політика прийнята в цьому ЗМІ. Це відкриті дані, вивчення яких допоможе уникнути непорозумінь.

У кожному ЗМІ є свої вимоги до:

  • Обсягом публікованих матеріалів. Якщо видання розміщує авторські лонгріди обсягом не менше восьми тисяч символів, то не варто навіть намагатися пропонувати новинну замітку на 300-500 знаків. Її просто проігнорують.
  • Кількості та типу посилань.
  • Якості і джерел зображень. Щоб не було непорозумінь, додавайте в матеріали зображення, дозволені для використання в комерційних цілях. Така ліцензія доступна в більшості фотобанків. А ще краще – готуйте свої унікальні зображення.

Найпростіше: перш ніж готувати матеріал для конкретного ЗМІ, зайдіть на сайт і просто подивіться, що вони публікують і в якому емоційному ключі. Розуміння Tone of Voice видання допоможе уникнути непорозумінь.

Крім того, деякі видання в принципі не публікують нічого безкоштовно і не розміщують сторонній контент. Це також відкрита інформація і це потрібно враховувати.

Оформлення листів

Один з найважливіших моментів, від якого залежить, чи буде редактор читати ваш матеріал, навіть якщо він просто відмінний і супер актуальний, в принципі.

Кожен лист має містити:

  • Грамотний заголовок (тема), в декількох словах розкриває суть майбутньої статті або новини.
  • Лаконічний, в двох-трьох реченнях, супровідний текст, що пояснює цінність матеріалу для читачів.
  • Поважний тон. Бажано з’ясувати email відповідального за розміщення редактора і звертатися безпосередньо до нього.
  • Відкриті посилання на матеріал, доступ до зображень, інфографіку та іншим красот.

Оформлення контенту

Повертаючись до актуальності контенту і відповідно обсягів вимогам ЗМІ: як журналіста не зацікавить занадто короткий матеріал, так само навряд чи хтось дочитає до кінця розмазала «простирадло» з утомливих перерахуванням спікерів, організацій, які, на думку автора, повинні з незрозумілої причини зацікавити читача. Ніяких важливих повідомлень або корисних рекомендацій в посланнях такого роду немає. Мабуть, автори не спромоглися ознайомитися з інтересами аудиторії видання (а також і свою цільову аудиторію), просто треба було щось написати, ну ось і написали.

Якщо ви додаєте коментар експерта, нехай це буде особа, яка все знають у вашій сфері. Експертна думка додасть ваги статті.

Ми вже говорили про картинках, інфографіку та статистичних даних. Це реально прикрашає текст, але не потрібно забувати про джерела такої інформації: картинки повинні бути підписані, результати досліджень (НЕ ваших) підкріплені посиланнями і т.д.

Правила пітчинг. Наполегливість в розумних межах

Редактори не люблять, коли їх завалюють листами 3-4 рази в тиждень. За такою наполегливістю може послідувати додавання в чорний список. З іншого боку, нагадувати про себе необхідно. Щодня ЗМІ отримує десятки матеріалів, які претендують на публікацію і ваш лист може просто загубитися в купі подібних, тому нагадувати про себе раз на тиждень цілком достатньо.

Редакція надіслала правки. Що робити?

Правити. У ЗМІ є чітке розуміння, як повинен виглядати матеріал, тому в проханнях щось підкоригувати немає нічого страшного. Це навіть непогано, тому що:

  • по-перше, в матеріалі зацікавлені;
  • по-друге, його опублікують безкоштовно.

Висновок

Підводячи підсумок, сформулюємо кілька порад:

  • Слідкуйте за якістю тексту, відповідністю вимогам ЗМІ і грамотністю. Краще десять разів перечитати лист перед відправкою і дати перечитати його декільком колегам.
  • Використовуйте значущі інфоприводи. Медіа стане публікувати тільки те, що потенційно цікаво його аудиторії.
  • Знайомтеся з журналістами. Налагоджена комунікація значно підвищує шанси на успіх.
  • Вивчайте специфіку роботи редакторів і журналістів. Розуміння їх внутрішніх процесів допоможе уникнути помилок. Корисні ресурси: Deadline.Media, проект «Яндекс для Медіа», Pressfeed.ru, «Медіатор», myWidget, Mediadigger.ru, HARO.
  • Ведіть і регулярно розміщуйте авторські колонки. Далеко не завжди є інфоприводи для прес-релізів або новин і тут допоможуть розміщення в блогах, досвід для написання яких прийде з практикою.
  • Погоджуючись з редакторськими правками дотримуйтесь межі розумного. Якщо правки спотворюють зміст Вашого повідомлення або можуть поміняти відношення до компанії, це краще узгодити окремо.
  • Дотримуйтесь етикет. Якщо матеріал опублікували, подякуйте редактора і зробіть репост публікації в своїх каналах. Це допоможе продуктивно комунікувати в майбутньому і знизить ймовірність того, що вашу наступну статтю відразу відправлять в комерційний відділ.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь