12 простих способів підвищити CTR оголошення

Click through rate (CTR) – процентне співвідношення кількості кліків по оголошенню до числа його показів. CTR показує, наскільки реклама ефективна. Погіршення CTR піднімає вартість кліка, а також знижує позицію оголошення у видачі.

Вважається кликабельность за простою формулою: поділяємо кількість кліків по оголошенню на кількість його показів.

Підвищення кликабельности сприяє:

  • залученню трафіку;
  • економії бюджету і кращої окупності;
  • залученню цільової аудиторії;
  • рекламні майданчики частіше показують оголошення з високим CTR.

Як же зробити рекламу більш помітним і тим самим підвищити його кликабельность (CTR)?

1. Використовувати ключові слова в заголовку і описі

Надійний і перевірений спосіб – це вставка ключового слова в назву оголошення і його опис. Додавання релевантної фрази в заголовок дозволяє збільшити CTR на 15%, а якщо розмістити ключ і в рядку опису, то ефективність зросте до 68% (статистика Google не дасть збрехати).

2. Писати кожне слово в заголовку з великої літери

В Google Ads можна писати слова повністю великими літерами. Але якщо кожне слово буде хоча б починатися з великої літери, то це вже дозволить виділитися оголошенню на загальному тлі.

3. Використовувати цифрові значення в оголошеннях

Якщо є можливість, варто замінити письмове написання суми на цифрове, та ще й додати символи. Наприклад, вказати, що не слово «знижка», а написати «-20%». На цифри люди охочіше звертають увагу.

Просто ключа «ціна» недостатньо, потрібно вказати і саму суму. Людина охочіше натисне туди, де наводяться конкретні цифри.

Аналогічна ситуація зі знижкою. Саме слово матиме на потенційного споживача ефект, але додаток його розміром зниження ціни, наприклад, «на 17%», вигідно виділить оголошення на тлі конкурентів, що роблять з цього таємницю.

4. Користуватися спецсимволами

Принцип аналогічний пункту №3. Використовуйте символи:%, $, ®, лапки «» та інші. Символи також привертають увагу і дозволяють виділити ваше оголошення на тлі текстових оголошень конкурентів. Залучення уваги дозволить отримати більше заповітних кліків.

5. Заклик до дії

Перейшовши за посиланням на сайт, користувач втрачається. Йому потрібна підказка для подальших дій.

В якості такої підказки служать заклики до дії:

  • Замовте зараз!
  • Зателефонуйте на гарячу лінію!
  • Поспішайте, акція має обмежений час!
  • Детальніше
  • Замовте і отримаєте знижку 30%

Це надає мотивуючий до дій ефект, адже перехід по оголошенню, в більшості випадків, робить зацікавлений в продукції або послуги користувач.

6. Збільшення розміру оголошення за допомогою розширень

Така, здавалося б, дрібниця, як розширення роблять колосальний вплив на ефективність оголошення. На підставі аудитів різних акаунтів ми помітили, що близько 60% рекламодавців необачно не використовують розширення.

Користь від розширення оголошення полягає в наступному:

  • збільшується площа, яку займає оголошенням в пошуковій видачі (оголошення виділяється на загальному тлі);
  • підвищуються показники якості;
  • вартість кліка стає помітно менше при знаходженні на високій позиції.

Які розширення можна додати:

  • Адреса. Користувач буде перенаправлений на карту, де зазначено місце розташування компанії або відстань до найближчого магазину. Підвищує CTR на 10%.
  • Номер телефону. Дозволяє натиснути відразу на кнопку виклику. Такою можливістю користується мало клієнтів, але мета полягає в іншому – збільшення розміру оголошення. Підвищення CTR очікується на 10%.
  • Відгуки. Можна публікувати думку клієнтів з інших сайтів. Підвищує CTR на стабільні 10%.
  • Уточнення. Збільшують розмір оголошення на рядок, допомагають підкреслити переваги компанії, її продукції або послуги.
  • Доповнене опис. Тут вказуються точні параметри. Наприклад, колір і вага телефону, роз’єм навушників і т. Д.

Доповнене оголошення викликає більше довіри у клієнта, а також вигідно виділяється на тлі конкурентів.

7. Швидкі посилання

Швидкі посилання (в Google Ads іменуються «додатковими») – корисний софт для користувачів, що надає можливість перейти в конкретний розділ на сайті відразу з пошуковика. Як показує практика, за допомогою цього розширення показник CTR збільшується на 20-30%.

8. Ставити точки в кінці рядка опису

Додавання точки в рядку ОПИСУ 1 дозволяє перенести частину текстового оголошення в рядок заголовка. Його розширення не пройде даром для погляду користувача, особливо за умови наявності коротких найменувань у конкурентів.

9. Вигода співпраці з вами

Потрібно розповісти потенційному покупцеві про те, в чому ви краще конкурентів, і чому йому вигідно купити саме у вас.

Унікальні пропозиції, відсутні у конкурентів, повинні стати «візитною карткою». Це може бути швидка доставка, можливість примірки, розширена гарантія, цілодобове обслуговування, розстрочка. Якщо ви надаєте якісь додаткові безкоштовні плюшки – обов’язково вкажіть це в описі.

10. Спеціальні пропозиції

Знижки – наше все. Слова «безкоштовно», «розпродаж», «вигідно», «розстрочка» відразу помічаються людьми, що натискають охочіше на подібні оголошення.

Обмеження акції за часом також підвищує CTR оголошення. Конкретні тимчасові рамки викликають у споживача відчуття терміновості і невідкладності, і він поспішає скористатися пропозицією.

11. Мінус-слова

Не варто вести на сайт людей, які не зацікавлені в ваш товар або послугу. Відсіювати за допомогою мінус-слів нерелевантні запити – конверсій вони не принесуть, а тільки даром витратять бюджет. Та й велика кількість відмов, коли користувач відкрив і тут же закрив сторінку, тому що не знайшов, що шукав, чи не позначиться позитивно на ранжуванні сайту.

12. Гарний URL

Тестування різних URL в оголошеннях показало, що вміст ключового слова на засланні підвищує кликабельность на 45%. Красивий і структурований адреса привертає людей, формуючи у них уявлення того, що вони побачать на ресурсі.

Кілька простих рекомендацій:

  • URL не повинен бути мудрий. Потрібно зробити його коротким, що зручно для сприйняття.
  • Можна вписувати ключові слова, але без дублів.
  • Ніяких чисел, спеціальних символів і т. Д.
  • Виключити хештеги.

Висновки

Якісний сниппет – запорука результативної реклами і високих показників CTR. Вичавлюйте максимум зі своїх оголошень: повний опис, спеціальні символи, додаткові розширення, красивий URL – все це призначене для підвищення CTR оголошення.

Слід звернути увагу і на інші складові якісного сниппета: description, емоджі, мікророзмітки і т.д. Пошуковики часто підказують самі, що потрібно зробити для виведення вашого оголошення в топ.

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь