Три чверті українських підприємців працюють, але переважно доходи знизилися наполовину, — опитування

Більшість українських підприємців (95%) планують відновити свою діяльність, а 75% продовжують працювати за умов війни.

Це з опитування компанії Gradus Research Company, яке проводилося на замовлення Київської школи економіки.

У дослідженні також зазначається, що 23% опитаних втратили бізнес, але планують відновити діяльність — більшість (62%) після війни, третина (32%) готові розпочати роботу з першого випадку.

При цьому лише 14% підприємців працюють у тому ж режимі, що й до війни, 31% декларують часткову діяльність, а ще 45% або майже не працюють, або призупинили свою діяльність в очікуванні кращих часів.

У 79% респондентів бізнесменів знизився дохід. Чверть із них (26%) фіксують падіння на 50–74%, п’ята частина (21%) повідомляє про скорочення до 75–89% доходу. Також українські підприємці наголошують на готовності виплачувати гроші працівникам та постачальникам. Наприкінці квітня кількість таких збільшилася до 23% на противагу 14% у березні.

Фото 2 — Три четверти украинских предпринимателей работают, но в основном доходы снизились наполовину, — опрос

Фото 3 — Три четверти украинских предпринимателей работают, но в основном доходы снизились наполовину, — опрос

Позитивна тенденція у виплатах постачальникам: тут відновлення довоєнних виплат зросло з 19 до 32%, а падіння невиплат майже вдвічі, з 29 до 16%.

Нагадаємо, в Україні під час війни з РФ найбільше постраждали сфера послуг, юристи, автомобільний бізнес та домашній персонал. Найбільше пропозицій роботи у сфері IT, продажу, маркетингу та реклами.

Джерело: delo.ua

Залишити відповідь