Самопочуття українців в умовах війни

З початком військової агресії Росії проти України соціальне самопочуття українців зросло і наразі, у другий місяць війни, тенденція тримається. Індекс становить 42,6 бали за шкалою від 20 (найнижчий) до 60 (найвищий) і свідчить про середню оцінку українцями того, наскільки задоволені їх соціальні потреби на даний момент часу. У березні показник становив 42,0. У 2020 та 2021 роки – 41,0.

Індекс складається з 20-ти компонентів, що покривають матеріально-побутову, інформаційно-культурну, рекреаційно-культурну та професійно-трудову сфери, соціальну безпеку.

Після березневого зниження, у квітні почала відновлюватися задоволеність в матеріально-побутовій та рекреаційно-культурній сферах. А саме:

  • вмінням жити в нових суспільних умовах (+0,1)
  • можливістю купувати найнеобхідніші продукти (+0,1)
  • можливістю проводити повноцінне дозвілля (+0,1).

Задоволеність українців складовими інформаційно-культурної та професійно-трудової сфер, соціальною безпекою лишаються без змін порівняно з березнем.

Наразі зафіксована негативна динаміка в поінформованості населення, згуртованості та бажанні волонтерити, що може бути викликано втомою, певною втратої ресурсності на фоні затяжних воєнних дій.

Проте, показники емоційної стійкості, оптимізму, готовності діяти та змінювати своє життя, лишаються на рекордно високих рівнях порівняно з довоєнним часом.

Аналіз динаміки індексів, розроблених Factum Group Ukraine, вимірюються за шкалою від 0 до 10, де 10 – максимальне значення.

Детальна інформація про дослідження за посиланням.

Залишити відповідь