6 найбільших помилок інфлюенсер-маркетингу: що бренди роблять не так

Ніхто не зв’язаний з аудиторією інфлюенсера краще за самого інфлюенсера.

Тим, хто звик до олдскульного маркетингу і реклами, може здатися дивним додання до маркетингової кампанії когось, хто отримав 20 000 підписників у TikTok після публікації відео про котів. Але ніхто інший не досягає цих 20 000 підписників саме так, як той інфлюенсер. Для цих 20 000 людей ніхто інший не має такого ж рівня чи типу довіри.

У той час, коли «Вечірнє шоу Джонні Карсона» набирало в середньому 6 млн глядачів за ніч, рекламодавцям був сенс платити великі гроші за надзвичайно популярну платформу. Відтоді глядачі розділилися по різним платформам, які, хоча й менш популярні за обсягом, викликають справжню зацікавленість.

Не дивно, що з 2016 року індустрія інфлюенсер-маркетингу зросла майже в десять разів — з $1,7 млрд шість років тому до приблизно $15 млрд сьогодні. Для брендів очевидно, що інфлюенсери мають бути ключовою частиною їхніх маркетингових планів.

Враховуючи те, що інфлюенсер-маркетинг — відносно новий простір, рекламодавці роблять деякі типові помилки, яких легко уникнути. Щоб отримати максимальну віддачу від кампаній з інфлюенсерами, Джастін Кляйн, співзасновник інфлюенсер-маркетингової платформи Markerly, радить уникати наступного:

1. Звертати увагу на кількість підписників, а не залучення

Багато брендів спокушаються великою кількістю підписників і не копають глибше. Одна основна помилка, якої можна уникнути, виникає, коли багато з цих фолловерів є боти, які не мають купівельної спроможності.

Велика кількість не завжди означає сильне, якісне залучення. Інфлюенсер зі 100 000 підписниками, який отримує лише 12 лайків на публікацію, набагато менш цінний, ніж той, у кого 10 000 підписників, 3 000 лайків і 500 коментарів на пост. Сильна залученість є доказом того, що підписники звертають увагу на інфлюенсера, а не просто скролять пости.

2. Неправильно комунікувати місію та візію

Коли бренди не знають або не передають основну місію та бачення маркетингової кампанії, інфлюенсери часто створюють контент, який упускає суть. Деякі інфлюенсери активно запитуватимуть бренд про глибші маркетингові цілі, але компанії не повинні розраховувати лише на це.

3. Не віддавати пріоритет довгостроковому партнерству

Одноразові маркетингові поштовхи можуть привернути увагу до бренду. Але без довгострокового партнерства цей короткостроковий поштовх — це все, що ви отримаєте.

Бренди повинні намагатися будувати довгострокові відносини з інфлюенсерами. Таким чином, їхня продукція неодноразово з’являється перед зацікавленою аудиторією. Згідно з правилом семи дотиків, вперше розробленим майже століття тому і актуальним сьогодні, людям потрібно почути про щось сім разів, перш ніж вжити якихось заходів.

4. «Недооцінювати» інфлюенсерів

Оскільки інфлюенсер-маркетинг все ще відносно новий, багато брендів погано розуміють ринок. Часто бренди пропонують занадто малу винагороду і жорстко ведуть переговори в той час, коли інфлюенсери очікують більшого.

Бренди, які не мають гнучкості щодо свого бюджету, швидше за все «віддадуть» інфлюенсера конкуренту. Це відбувається постійно. Подбайте про своїх інфлююенсерів. Зробіть їх вдячними за вашу підтримку, а не обуреними тьмяною угодою.

5. Випадати з поля зору

Іноді після успішної кампанії вам захочеться відновити партнерство з інфлюенсером. Але якщо ви розірвете зв’язок із ним, він забуде про вас і, знову ж таки, ви «віддасте» його конкуренту.

Підтримка зв’язку з інфлюенсерами дозволяє підтримувати та швидко відновити відносини в разі нової кампанії. Чим більше точок контакту ви побудуєте з їхньою аудиторією, тим більша ймовірність, що ви будете стимулювати покупки.

6. Дозволяти контенту збирати пил

Немає правила, згідно з яким ви можете використовувати інфлюенсер-маркетинговий контент лише один раз. Після того, як ви ліцензуєте частину вмісту від інфлюенсера, ви можете використовувати його, як вважаєте за потрібне, залежно від умов вашої угоди. Виявлення значущих способів перепрофілювання контенту максимізує окупність інвестицій.

Інфлюенсер-маркетинг — це справжній ринок і перевірений канал для брендів. Замість того, щоб вкладати величезні суми в рекламні борди, рекламні ролики та медійну рекламу, дослідіть безліч способів адаптування контенту інфлюенсера і остерігайтеся підводних каменів.

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь