Тренди соціальних мереж на 2024 рік

У Semrush випустили 40-сторінковий звіт (https://go.semrush.com/social-media-trends_en.html) про нову еру соцмереж та тренди на майбутній рік. В його основу лягли думки експертів з Kickstarter, Adobe та інших авторитетних компаній.

Ключові тези:

⬇️ Автентичність

Зараз це ключ до формування лояльної спільноти навколо бренду. Експерти вважають, що наступного року брендам варто сфокусуватися на UGC та автентичності. У 2024 році користувачі краще взаємодіятимуть із користувацьким контентом, ніж зі спродюсованим контентом.

Брендам потрібно об’єднуватися з лояльною аудиторією, яка готова про них розповідати. Ключовим моментом є встановлення міцних партнерських відносин між компаніями та творцями контенту, які досягають успіху в розповіді історій, виглядаючи при цьому природно. Користувачі або навіть співробітники можуть виступати амбасадорами, допомагаючи подолати розрив між брендом і клієнтами.

⬇️ Епоха контент-мейкерів

У продовження попереднього тренду — у майбутньому компанії співпрацюватимуть із творцями креативного контенту, які виступатимуть як амбасадори. Маркетологи вже віддають пріоритет якості контенту, а не кількості підписників у блогера. У 2024 дедалі більше компаній створюватимуть спеціалізовані команди та відділи, які сконцентруються на залученні авторів та вибудовуванні ком’юніті.

Обирайте творців, які виглядають, розмовляють та живуть як ваші клієнти, дозвольте їм вільно створювати свій контент, встановлюйте міцні стосунки з різними авторами, інвестуйте в інструменти прослуховування в соцмережах, локалізуйте контент UGC і діліться ним.

⬇️ ШІ — революційний інструмент для маркетологів

У 2024 важливо відстежувати й експериментувати з АІ-додатками та сервісами, тому що вони зможуть допомогти заощадити час і оптимізувати вашу стратегію. Бренди зможуть використовувати інструменти ШІ для автоматизації рутинних завдань, таких як планування публікацій і моніторинг показників у соцмережах. Генеративний штучний інтелект також допоможе адаптувати пости для різних соцмереж, але важливо цей процес контролювати. Хоча ШІ може поліпшити стратегію, як і раніше важливо підтримувати людський контакт.

⬇️ TikTok і LinkedIn стануть головними гравцями

Конкуренція за успіх у соцмережах буде запеклою і складною, проте на загальному тлі TikTok і LinkedIn домінуватимуть завдяки залученості, утриманню аудиторії та появі нових функцій. TikTok посідає перше місце у форматі короткого відео, що є кінцевою метою на будь-якій платформі, а призначена для користувача база LinkedIn зросла до мільйонів професіоналів з різних секторів, що робить її важливим ресурсом для встановлення та розвитку відносин у форматі B2B.

⬇️ Експерименти з форматами

Оскільки тепер важливіша не кількість, а якість, це також вплине на метрики та формати. Тому маркетологам важливо активніше використовувати A/B-тестування для поліпшення сайтів, лендингів і рекламних кампаній.

Експерти радять виділити частину бюджету на тестування нових підходів і тенденцій, включити відеоконтент у стратегію та інвестувати в UGC.