Світові витрати на рекламу у 2021 році покажуть рекордне зростання

Завдяки безпрецедентному зростанню диджитал реклами загальні витрати на рекламу у всьому світі цього року встановлять рекорд зростання. У 2021 році традиційна реклама, діджитал реклама та загальні витрати на рекламу будуть мати найвищі темпи зростання з тих пір, як компанія почала відслідковувати ці категорії на міжнародному рівні в 2011 році.

Внаслідок пандемії витрати на рекламу у всьому світі минулого року скоротилися на 1,2%, що стало першим в історії скороченням. Однак завдяки надзвичайному відновленню у 2021 році загальні витрати до кінця цього року перевищать докандемічний показник 2019 року на понад 120 мільярдів доларів.

Витрати на діджитал технології значно перевищать очікування, і це суттєво збільшить загальні цифри.

Традиційні витрати на рекламу також призведуть до надзвичайно сильного зростання — відповідно до ефектів низької бази, викликаних екстремальним скороченням обсягів ТБ, зовнішньої реклами та реклами друку у 2020 році.

Значною мірою стрибок зростання у 2021 році був викликаний незвичайними обставинами, і малоймовірно, що рекламна індустрія знову побачить такий рік, як 2021 рік. Станом на 4 квартал 2021 року вже є ознаки того, що бум діджитал реклами втрачає чинність, і Emarketer очікує значного уповільнення зростання витрат у найближчі роки. Проте 2021 рік буде рекордним.

Загальні світові витрати на рекламу цього року зростуть на 19,9%, досягнувши 780,59 мільярда доларів. Раніше зростання прогнозували на 15%. Це на 32,92 мільярда доларів більше, ніж передбачалося спочатку.
Світові витрати на цифрову рекламу цього року зростуть на 29,1%. Покупці цифрової реклами зрештою викладуть цього року 491,70 мільярда доларів, що набагато більше ніж 455,30 мільярда доларів, які прогнозували ще в першому кварталі.
Витрати на медійну та пошукову рекламу відновлюються. Медійна реклама вже багато років випереджає пошукові запити, але зрештою їхнє зростання буде майже таким самим після диджитал буму 2021 року (30,8% і 29,3% відповідно).

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь