77% маркетологів будуть більше витрачати на онлайн-відео у 2022 році

– Бюджети на цифрові технології значно зросли унаслідок пандемії COVID-19, і ця тенденція буде продовжуватися –  лідерами виявилися онлайн-відео та соціальні мережі, але нові канали, наприклад подкасти, також потребують завищених витрат.

– Хоча очікується, що інвестиції в традиційні канали будуть залишатися на попередньому рівні, якщо наслідки пандемії будуть послаблюватися.

За даними опитування понад 1500 практикуючих спеціалістів, проведеного WARC, бюджети на цифрові технології значно зросли унаслідок пандемії COVID-19, і ентузіазм маркетологів щодо онлайн-каналів не планує зникати.

Лідерами виявилися онлайн-відео та соціальні мережі, зокрема відповідно 77% і 68% маркетологів планують збільшити свої інвестиції у 2022 році. Нові канали, наприклад подкасти, також потребують завищених витрат, наприклад 54% повідомили про свої плани на збільшення інвестицій.

Хоча очікується, що інвестиції в традиційні канали будуть залишатися на попередньому рівні, якщо наслідки пандемії будуть послаблюватися – близько двох з п’яти маркетологів очікують, що витрати на зовнішню рекламу, аналогове телебачення та радіомовлення не зміняться у 2022 році.

Останній звіт WARC Data «Глобальні тенденції у рекламі» містить прогнози витрат на рекламу у 2022 та 2023 роках. Серед основних висновків можна виокремити наступні:

У цьому році світовий рекламний ринок продемонстрував небачене зростання, зокрема інвестиції в рекламу зросли на 23,8% і склали 771 млрд. дол.

Електронна торгівля буде лідером за темпами зростання на рекламному ринку до 2023 року, коли ймовірно досягне рівня 137 млрд. дол.

Зміни в поведінці споживачів унаслідок пандемії та конфіденційність даних стануть найважливішими викликами для маркетологів у 2022 році.

Джерело: sostav.ua

Залишити відповідь