Мобільний додаток як маркетинговий канал

У технологіях з’являється все більше напрямків, те саме відбувається і в маркетингу. Програми стали незамінним інструментом для великих та малих компаній. Їхня головна перевага в тому, що ви шукаєте цільову аудиторію не стільки за демографічними даними, скільки за поведінкою. Створюйте більш персональні повідомлення. Саме так ви залучите свого клієнта і проведете його через вирву продажів.

Чим відрізняється маркетинг в мобільних додатках від мобільного маркетингу? Мобільний маркетинг – це будь-який маркетинг, який здійснюється за допомогою мобільного пристрою. Він включає і маркетинг через програми, і SMS-маркетинг. Маркетинг у мобільних додатках – це вужчий термін. Він має на увазі створення кампаній для спілкування з клієнтами з моменту їх першого завантаження вашої програми.

Якщо ви використовуєте мобільний додаток як маркетинговий канал, вашим клієнтам зручніше купувати в ньому. Таким чином, підвищується ймовірність повторного продажу.

Переваги мобільних додатків для бізнесу

Чи потрібний вашому бізнесу мобільний додаток? Єдиною вірною відповіддю на це питання буде рішуче “так!” Через можливості, що надаються мобільними програмами, ви забезпечите охоплення та залучення цільової аудиторії. Використання мобільних додатків дасть вашому бізнесу:

1. Поліпшення взаємодії із клієнтами

Мобільні програми – це прямий канал зв’язку. Найбільше клієнти цінують якісне обслуговування. Іноді потенційного покупця відокремлює лише один крок від того, щоб стати реальним. Конверсія відбувається набагато швидше, коли ліди швидко отримують доступ до інформації, що їх цікавить.

Крім того, мобільні програми відмінно підходять для збору відгуків клієнтів. Клієнти з більшою ймовірністю залишать зворотний зв’язок або поставлять питання, що їх цікавлять, якщо процес покупки буде простим, швидким і зручним.

2. Таргетований маркетинг

За наявності мобільного додатка ви застосуєте маркетинг на основі даних, відстежуючи патерни покупок клієнтів. Так ви покращите маркетингові стратегії та складете більш точні рекомендації для клієнтів.

Також це можливість швидко персоналізувати рекламні кампанії. Через додаток зв’язок із клієнтами відбувається у режимі реального часу, тому пропонуються товари, необхідні їм у цей момент.

3. Отримання вигоди завдяки розповсюдженню мобільних пристроїв

Користувачі завжди носять із собою мобільні телефони. Таким чином, використовуючи доступ до розташування клієнтів, повідомляйте їх про знижки та акції у вашому магазині, поряд з яким вони зараз знаходяться.

Маркетингова вирва мобільного додатка

Наявність програми не означає автоматичне зростання конверсії. Необхідно розуміти особливості маркетингових вирв при використанні мобільних додатків, щоб залучати клієнтів і завойовувати їхню лояльність.

Чотири етапи вирви:

  • Поінформованість. Основна мета на даному етапі – залучити цільових користувачів до програми. Стратегія – зосередити маркетинг на каналах, які найчастіше воліють ваші користувачі. Підвищувати обізнаність можна за допомогою соціальних мереж, платної реклами та веб-сайтів із оглядами програм.
  • Конверсія. Конверсією вважається будь-яка дія клієнта, яка приносить гроші вашому бізнесу. Зазвичай конверсія відбувається, коли користувач завантажує вашу програму і створює обліковий запис, щоб здійснити покупку.
  • Взаємини із клієнтами. Потрібно взаємодіяти з клієнтами через програму так, щоб їм хотілося повернутися. Інакше ваша програма марна. Використовуйте push-повідомлення та повідомлення, щоб клієнти частіше відкривали програму.
  • Утримання клієнтів. Радуйте клієнтів за допомогою програм лояльності та пропонуйте винагороди за участь у опитуваннях. Пам’ятайте, залучити нового клієнта дорожче, ніж утримати незмінного.

Ключем до успішного маркетингу є створення безперешкодного процесу покупки. Саме тому всі ваші канали комунікації мають працювати спільно. Так ви донесете послідовне повідомлення, спрямоване на розширення можливостей споживача.

Створення ідеального бізнес-додатку

Насамперед необхідно орієнтуватися на брендинг та клієнтський досвід. Кращі бізнес-програми легко ідентифікуються і прості у використанні. Без належного брендингу клієнти не вважатимуть вашу програму досить привабливою для завантаження, адже вони повинні розуміти, що очікувати від вашого бренду.

Дві найбільші помилки, які допускаються при створенні мобільного додатка – це нездатність визначити реальну мету цієї програми і поганий інтерфейс користувача. Проведіть дослідження ринку, щоб визначити, чи дійсно вашим клієнтам необхідний додаток, і для чого вони його використовуватимуть. Можливо, більш адаптивний дизайн веб-сайту буде найкращою інвестицією. Якщо ні, дуже важливо переконатися, що програма виявиться корисною для вашого маркетингу.

Поганий інтерфейс користувача мобільного додатка шкодить просуванню бізнесу. У споживачів немає ні часу, ні терпіння пробиватися через повільний інтерфейс, щоб здійснити покупку або зв’язатися з вашою командою. Хороший UX дизайн гарантує успіх.

Висновок

Залучення цільової аудиторії, утримання клієнтів, збільшення продажів та лояльності до бренду — завдання, з якими стикаються під час будь-якого бізнесу. Якщо правильно підійти до справи, використання мобільного додатка вирішить багато питань.

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь