10 міфів про лендинги, в які настав час перестати вірити

Якщо змінити колір кнопки із зеленого на червоний, то конверсії зростуть? Короткі форми працюють краще за довгі? Розвінчуємо найпопулярніші міфи про лендінги.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Деякі міфи можуть бути абсолютно невинними – наприклад, коли діти вірять у діда морозу чи зубну фею. Чого не можна сказати про ті міфи, які безпосередньо впливають на ваш бізнес.

У цій статті розвінчуємо найпоширеніші міфи про лендінги. Ця інформація допоможе вивести цільові сторінки на новий рівень.

Міф 1. Вам потрібні лише кілька посадочних сторінок

Багато хто досі вважає, що немає потреби створювати багато цільових сторінок. Є сторінка з описом і презентацією продукту і «Зв’яжіться з нами» – і цього значною мірою достатньо. Однак, це неправильний підхід! Якщо у вас всього кілька цільових сторінок – ви втрачаєте трафік, ліди та потенційних клієнтів.

Кожна нова посадкова сторінка, яку ви створюєте, – це ще одна можливість з’явитися в пошукових системах та поділитися посиланням у соціальних мережах. А більш високий рейтинг у пошукових системах та більша кількість публікацій у соцмережах означають, що у вас буде більше можливостей для залучення трафіку та конверсій на сайт.

Крім цільових сторінок на сайті, вам знадобляться цільові сторінки для конвертації лідів. Вони будуть недоступні для пошукових систем, але допоможуть вам відстежити, як поводяться потенційні клієнти: скільки разів клацнули на пропозицію або скільки було завантажень безкоштовного контенту.

Міф 2. Короткі форми працюють краще за довгі

Немає такого поняття як «краща» довжина форми. Все залежить від мети, якої ви намагаєтесь досягти за допомогою цієї форми. Якщо ви хочете залучити багато нових лідів, то форма має бути короткою. Якщо ви намагаєтеся отримати дійсно якісні ліди, то зробіть форму довшою. Одне не краще за інше – просто вони переслідують різні цілі.

Швидше за все, довжина вашої форми виявиться десь посередині між найкоротшим і найдовшим варіантом. Щоб знайти ідеальну комбінацію питань для себе та для потенційних клієнтів, виконайте A/B тести та відрегулюйте довжину форми відповідно до їх результатів.

Міф 3. Якщо скопіювати чужу посадкову сторінку, конверсії підуть нагору

Приклади та шаблони цільових сторінок – відмінні відправні точки для створення власних лендингів, але не варто очікувати, що ви просто вставите свій контент на чужий шаблон і конверсії виростуть самі собою. Цільова сторінка успішно працює завдяки безлічі елементів, які правильно взаємодіють один з одним: контент, дизайн та релевантні відвідувачі сторінки.

Якщо ви збираєтеся скопіювати чужий макет, то використовуйте найкращі практики, щоб правильно налаштувати та адаптувати лендинг під особливості вашого продукту або послуги, пропозиція контенту повинна відповідати намірам клієнта. Тільки так ви зможете допомогти відвідувачам зробити крок до того, щоб скористатися вашою пропозицією та стати клієнтом.

Міф 4. Усі CTA-елементи повинні розташовуватися у верхній частині сторінки

Багато хто вважає, що весь важливий контент на цільовій сторінці повинен відображатися у верхній частині, тому що користувачі не прокручувати сторінку в пошуках форми для заповнення або шукати більш важливу інформацію.

Насправді це не впливає на конверсію. Коли люди зацікавлені у покупці, вони заповнять форму незалежно від того, де знаходиться заповітна клавіша CTA.

Згідно з дослідженнями Ніла Пателя, топ-інфлюєнсера з Інтернету та експерта з маркетингу, найбільшим фактором підвищення мотивації є переконливий текст, незалежно від його довжини. Так що він радить забути про оптимізацію в стилі «все важливе на початку сторінці», а краще за допомогою A/B-тестування з’ясувати, скільки саме інформації необхідно відвідувачу, щоб перетворитися на лід.

Міф 5. «Друку довіри» завжди збільшують конверсію

Trust Seal або Друк довіри – спеціальний знак, що підтверджує той факт, що сайт перевірений і йому можна довіряти.

Ви могли зустрітися його, коли передавали дані про кредитну картку або вводили іншу конфіденційну інформацію. У таких ситуаціях хочеться отримати візуальне нагадування про те, що ваша інформація у безпеці.

Але що якщо ви побачили друк довіри на сторінці, на якій не залишали конфіденційну інформацію і не збираєтеся це робити? Це просто недоречно, і змушує зайвий раз задуматися – якого біса компанія збирає мої дані.

Елементи довіри можуть дуже допомогти на сторінках, які їх потребують, але можуть і відлякати людей, якщо з’являються на тих сторінках, де їх не чекають.

Міф 6. Якщо змінити колір кнопки із зеленого на червоний, то конверсії зростуть

У Hubspot провели тест на цю тему і виявили, що кнопка червоного кольору працює краще, ніж аналогічна кнопка зеленого кольору…, але це не означає, що червоні кнопки завжди краще зелених. Цей тест спрацював на цій сторінці, з певним дизайном та для конкретної цільової аудиторії. Якщо ви запустите такий самий тест на своєму сайті, ви можете виявити, що все навпаки.

Цей міф застосовується до будь-якого колірного тесту.

Не існує одного правильного кольору, який гарантував би конвертацію в ліди. Пробуйте та перевіряйте різні квіти, щоб побачити, що краще працює для вашого лендінгу.

Міф 7. Лендінг завжди повинен бути коротким та зрозумілим

Як і у випадку із кольором, немає правильної довжини сторінки. Частково ми торкнулися цієї теми в Міфі 4, але він настільки міцно сидить у головах, що заслуговує на окремий підрозділ.

Пам’ятаєте, як відповідали вчителі у школі питанням «якої довжини має бути твір»? «Яка б довжина не була, головне охопити та розкрити тему». З лендингами працює аналогічний підхід: довжина або розмір мають бути достатніми для того, щоб допомогти людям перейти з відвідувачів до лід, скориставшись CTA-формою на сторінці.

Для складних пропозицій, які вимагають від людей вкладення великих грошей та конфіденційної інформації, більше інформації – швидше за все, найкращий вибір. Для простих пропозицій, таких як електронна книга, не потрібна тонна тексту та інформації на цільовій сторінці.

У всіх міфах є нюанси, і в цьому теж, тому запускайте та тестуйте лендинги, щоб дізнатись, яка довжина потрібна вашій аудиторії.

Міф 8. Коефіцієнт конверсії – єдиний показник, за яким варто стежити

Лендінг – це сходинка у вашій рекламній вирві. Ви не просто намагаєтеся змусити людей заповнити форму. Ви сподіваєтеся, що вони стануть вашими клієнтами. Тому, якщо ви намагаєтеся отримати максимальну віддачу від посадкових сторінок, ви не повинні тільки дивитися на відсоток людей, які заповнили форму. Вам необхідно відслідковувати далі, що станеться з ними, який відсоток стане клієнтами.

Вивчаючи аналітику по замкнутому циклу, ви можете виявити, що цільова сторінка з низьким початковим коефіцієнтом конверсії насправді залучає клієнтів, або навпаки.

Міф 9. Потрібно включити якнайбільше інформації на лендинг, щоб люди вчинили дію

Посадкова сторінка – це останній шанс отримати контакти відвідувача. Вона призначена для того, щоб людина зробила перший крок, скористалася формою реєстрації, і почала рухатися далі по етапах маркетингової вирви.

Немає необхідності вивалювати при першому знайомстві максимум інформації та безліч варіантів, тому що це відволікатиме відвідувачів, і ваш коефіцієнт конверсії знизиться. Це означає, що ви повинні спростити навігацію на сторінці та сторонні форми. Більше – не краще, коли йдеться про елементи цільової сторінки.

Міф 10. Лендінги створюють, а потім кидають

Ймовірно, ви здогадалися про цей останній міф, тому що протягом усієї статті звучить та сама порада: перевірте цільові сторінки. Майже завжди є способи налаштувати та покращити їх. Якщо ви створите їх і дайте спокій, ви втратите цінні конверсії.

Цільові сторінки підтримують основу маркетингової вирви, тому переконайтеся, що ви отримуєте від них максимум можливого, постійно проводячи A/B-тести.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Джерело: e-xecutive.ru

Залишити відповідь