Дослідження назвало причини, за якими покупці відмовляються від брендів

Довіра до бренду необхідно для забезпечення успіху бізнесу на світовому ринку, і, оскільки половина споживачів заявили, що перестали купувати у бренду під час пандемії, довіру до бренду важливо як ніколи. Останні дані YouGov розкривають декілька причин, за якими споживачі на 17 світових ринках відмовилися від брендів. Ось що показало опитування.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Несправність продукту – головний фактор

зміни бренду

Погане враження про продукт, мабуть, є основним фактором, коли споживачі змінюють бренд або постачальника послуг. Приблизно 3 з 10 (31%) глобальних споживачів змінили бренд, тому що компанія брехала про характеристики продукту, а ще 23% – через дефекти або відкликання продукту.

Більш ранні звіти показують, що виконання обіцянок бренду і поставка якісних продуктів можуть допомогти підтримувати довгострокові відносини з клієнтами, а також поліпшити загальну репутацію бренду. Хоча вони з більшою ймовірністю залишать відгуки про позитивний досвід, 4 з 10 споживачів кажуть, що вони залишать свій відгук, якщо продукт був незадовільним. А оскільки три чверті розглядають онлайн-огляди в процесі покупки, невиконання обіцянок може негативно вплинути на репутацію бренду.

Споживачі прагнуть до дотримання етичних норм

Споживачі все більше схиляються до підтримки брендів, які, на їхню думку, діють етично. Дійсно, деякі споживачі говорять, що вони відмовилися від брендів, які погано поводилися зі своїми співробітниками (23%), отримують надмірну прибуток від клієнтів або державних послуг (22%) і зробили крайні заходи, щоб мінімізувати свої податкові рахунки (14%). Деякі навіть говорять, що змінили бренди, які займали занадто домінуюче становище на ринку і, отже, обмежували конкуренцію (14%).

Крім того, споживачі багато чого очікують від брендів, коли справа стосується стійкості. Попередній звіт Wunderman Thompson показує, що 8 з 10 споживачів вважають, що компанії повинні ставити людей і планету вище прибутку, і ще більше людей вважають, що стійкість повинна бути стандартною практикою.

Тому не дивно, що YouGov виявив, що кожен п’ятий (21%) відмовився від бренду, тому що у нього погані екологічні показники.

Безпека даних – головна проблема

Близько 15% опитаних споживачів по всьому світу заявили, що відмовилися від бренду через втрату своїх особистих даних. Цей відсоток вище в США (18%), де інші дослідження показують, що 7 з 10 споживачів вважають, що їх дані менш безпечні, ніж раніше, незважаючи на запевнення компаній.

Втрата даних може серйозно вплинути на довгострокові відносини бренду зі своїми клієнтами. Більше половини говорять, що вони ніколи більше не будуть використовувати бренд, якщо їх дані будуть скомпрометовані, і багато споживачів кажуть, що вони не наважилися б надати дані компанії, яка пережила скандал з публічними даними.

Результати засновані на опитуванні дорослих у віці 18 років і старше, проведеного в травні 2021 року на 17 ринках. Розміри вибірки варіювалися від 509 до 2012 для кожного ринку.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь