Споживачі, найбільш сприйнятливі до реклами в TikTok, Amazon, Instagram і Google. дослідження

Другий рік поспіль споживачі по всьому світу повідомляють, що найбільш сприйнятливі до реклами в TikTok, далі йдуть Amazon, Instagram і Google, згідно з результатами глобального дослідження споживчої реклами Kantar.

Це лише один з основних висновків дослідження Media Reactions 2021. Дослідження опитало більше 900 фахівців з маркетингу і 14 500 споживачів на 23 ринках по всьому світу.

Рекламні формати з найбільшим рівнем сприйнятливості споживачів – це онлайн-ігри і мобільні ігри.

Хоча вони залишаються найменш популярними форматами реклами, онлайн і мобільні ігри показали найбільше зростання показника рекламних витрат в річному численні – на 5%, а за ними пішла реклама в сервісах стрімінговой музики, збільшившись на 3%.

Звіт показує, що «довіра» – ключовий компонент сприйнятливості споживачів.

Поряд з історіями в кіно і соціальних мережах споживачі тепер вважають рекламу в іграх більш «заслуговує на довіру», «актуальною» і «корисною», а також «веселою і розважальною».

Хоча YouTube, Google і Facebook вважаються менш інноваційними, вони як і раніше залишаються найбільш надійними платформами соціальних мереж.

У TikTok вищий рейтинг інновацій, але не найвищий рівень довіри. Instagram займає одне з перших місць, залишаючись в рівній мірі надійною і новаторською платформою.

Реклама в подкастах перевершила контент інфлюенсеров в якості кращою digital реклами.

Через збільшення витрат на рекламу за останній рік реклама в подкастах стала більш повторюваної і якіснішою.

Локалізація також здається вирішальною для успіху бренду. На 16 з 23 досліджених ринків перше місце займав місцевий медіа-бренд або локалізована версія глобальних медіа-брендів.

На тлі переважання digital технологій споживачі найбільш позитивно реагують на рекламу, яка надає особисті враження. Реклама в кінотеатрах і спонсоровані заходи зайняли перше і друге місце.

Не дивно, що в 2022 році прогнозується скорочення витрат на рекламу в пресі і на радіо. Онлайн-відео, контент від інфлюенсеров і реклама в соціальних мережах в даний час знаходяться в центрі уваги більшості глобальних маркетологів.

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь