Даємо гарантію: 8 потужних прийомів, які обезоружат покупців

Впровадивши хоча б одну з цих гарантій, ви побачите, як ваші покупці стають щасливішими, вдячне і відданіше.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Пропозиція гарантії покупцям дозволяє виділити бренд серед конкурентів, знизити бар’єри на шляху до покупки і дарує бажане відчуття впевненості в продукті. Гарантія – універсальний інструмент, який дійсно працює незалежно від галузі та індустрії: від великих продуктових магазинів до бутиків очок.

Якщо виробник або продавець вірить в свій продукт, він сміливо запропонує споживачам гарантію. Таким чином, він показує клієнтам, що впевнений у своїй пропозиції і в тому, що покупці полюблять його продукт. А якщо щось піде не так, то немає приводів для занепокоєння, тому що покупець отримає свої гроші назад.

Не давайте потенційним клієнтам приводу відмовитися від вашого продукту. Ось 8 прикладів гарантій обслуговування клієнтів, які можна використовувати для натхнення, щоб знайти найкращий для вашої ніші.

1. Гарантія повернення грошей

Коли люди думають про гарантії, саме ця думка приходить їм в голову. Пропозиція повернення грошей стало настільки звичною справою, що більшість клієнтів думають про це не стільки як про гарантії, скільки як про своє право при покупці. Проте, зробивши основний акцент на цій можливості, бренд отримує явну перевагу в очах споживача, тому що вона викликає почуття додаткової безпеки.

Американська роздрібна мережа Costco готова не тільки повернути покупцям гроші за що не сподобався продукт, який вони придбали, а й навіть зробити повернення членських внесків тим покупцям, які беруть участь в клубній програмі рітейлера і з якоїсь причини залишилися незадоволені їй:

2. Довічна гарантія

Деякі великі і популярні компанії з історією можуть похвалитися довічною гарантією на свою продукцію. Вони пильно стежать за якістю при створенні продуктів і товарів, тому без сумнівів вірять в них і готові зробити заміну і ремонт за свій рахунок, якщо щось станеться і продукт вийде з ладу, порветься або зіпсується. Так, наприклад, роблять виробники взуття Dr. Martens, одягу Eddie Bauer і Lands End, рюкзаків і сумок для трекінгу і спорту Deuter.

Онлайн-провайдер постільних речей Brooklinen, який стрімко увірвався на ринок в 2013 році і заробляє десятки мільйонів доларів, пропонує безкоштовно замінити або відремонтувати свої товари. Це суттєва конкурентна перевага навіть при значно вищою ціною на ринку.


3. Можливість спробувати, перш ніж купити

Оскільки багато компаній плавно переходять до продажу через Інтернет, споживачі повинні знайти новий комфортний спосіб «помацати» продукт перед покупкою. Замість того, щоб потримати його в руках або приміряти в магазині, вони змушені відразу купити і сподіватися на краще, але це справедливо тільки поки у продавця немає гарантії «спробуй до покупки».

Наприклад, американський інтернет-магазин окулярів Warby Parker пропонує покупцям можливість безкоштовно приміряти і протестувати 5 пар окулярів на вибір протягом 5 днів, перш ніж зробити вибір, прийняти рішення про покупку і заплатити за що-небудь крім доставки.

Цей тип гарантії дає покупцям такий же стан, яке вони відчувають у звичайному магазині, але не виходячи з власного будинку.

4. Гарантія ідеальної посадки

Цей вид гарантії часто використовують компанії, що випускають одяг. Вони пропонують гарантію у формі обіцянки «ідеальної посадки» вироби, яка дає покупцям право на використання продукту протягом 30 або 60 днів і на повернення без питань і пояснення причин.

Такий підхід може допомогти компаніям, які продають товари для особистого або інтимного користування або товари з більш обмеженою можливістю повернення.

Відповідно до політики повернення бренду жіночої білизни Oysho, покупець може оформити повернення на будь-який товар при дотриманні умов повернення, а американський інтернет-магазин жіночої білизни Thirdlove жертвують на благодійність товари, які повертають покупці.

5. Гарантія кращої ціни

У деяких порівняннях виграє той продукт, який пропонує найнижчу ціну. Гарантія кращої ціни може захистити продавця від цих ризиків. Це дуже популярний вид гарантії задоволеності клієнтів в висококонкурентних галузях.

Сайт бронювання Priceline пропонує потенційному клієнтові повернути різницю в ціні між своєю пропозицією і більш низькою ціною конкурента. Але і це не все, якщо покупцеві вдасться знайти більш вигідну ціну на спеціальні гарячі пропозиції, то бренд готовий подвоїти відшкодування різниці:

6. Гарантія результату

Цим типом гарантії часто користуються в фітнес-індустрії, виробники велнес-продуктів, дезінсектор і засобів боротьби з шкідниками.

Snap Fitness, американская франшиза тренажерных залов, обещает: «Если вы не почувствуете положительной разницы в течение 30 дней после начала посещения нашего тренажерного зала, мы полностью вернем вам деньги!»

При таком уровне гарантии многие клиенты чувствуют, что им нечего терять при покупке. Это особенно полезно, если главной ценностью продукта являются результаты, которых добиваются клиенты.

7. Гарантия надежности

Этот тип гарантии аналогичен соглашению об уровне обслуживания (Service Level Agreement – SLA) для продуктов, не относящихся к SaaS.

Компания по продаже программного и аппаратного обеспечения Dynabook гарантирует производительность любого продаваемого ими ноутбука:

Если компьютер, который они продают, сломается и его невозможно будет отремонтировать, покупатель получит полный возврат средств.

8. Дополнительные бонусы

Иногда обещания о возврате денег недостаточно. В таких случаях некоторые компании могут добавить к возврату что-то еще.

Прекрасным примером такой гарантии удовлетворенности клиентов является сеть супермаркетов Hannaford. Они настолько уверены в высоком качестве своих продуктов и в привлекательности цен, что готовы предложить покупателям удвоить сумму возврата, если что-то пойдет не так. И это сильное обещания для продуктовой сети:

Клиент на первом месте

У предложения гарантии есть недостатки: они могут быть дорогостоящими, требующими больших затрат времени, влиять на прибыль, если качество продукта не соответствует ожиданиям.

Тем не менее положительные стороны перевешивают отрицательные:

  • Клиенты чувствуют себя увереннее при покупке продукта.
  • Снижаются барьеры перед принятием решения о покупке.
  • Вы культивируете доверие.
  • Вы позволяете потребителям увлечься продуктом и полностью «заполучить» его перед покупкой.

Гарантия – одна из наиболее эффективных тактик для удовлетворенности покупателей, которую можно внедрить и использовать. Подумайте, что из перечисленных выше примеров можно добавить уже сегодня, и наблюдайте, как ваши покупатели становятся счастливее, благодарное и преданнее, возвращаясь к вам снова и снова.

***

Узнать больше о секретах успешного маркетинга можно на нашем канале в Telegram — Secretmarketingua

***

Источник: e-xecutive.ru

Залишити відповідь