7 трендів маркетингу, які визначать успіх у 2022 році

У минулому маркетинг був спрямований на те, щоб ваше ім’я стало відомим. Однак у 2022 році йтиметься про створення ефективного бренду, переконливого оповідання та вимірювання успіху цієї історії. Вже недостатньо створити бренд і очікувати, що він продаватиметься, вважає Девід Куллінан, голова маркетингу в EQIBank.

У минулому ефективна маркетингова тактика полягала у використанні правильних платформ для просування, створення реклами, орієнтованої на певну аудиторію чи демографію, за допомогою ключових слів та хештегів на сайтах соціальних мереж з ретаргетинговими кампаніями, де це можливо.

Маркетинг у 2022 році вимагатиме від власників бізнесу, які готові йти на ризик, інвестувати у свій бренд, прислухатися до взаємодії з клієнтами в Інтернеті уважніше, ніж будь-коли, або зіткнутися з невдачами, оскільки конкуренція продовжує зростати безпрецедентними темпами.

Ефективний маркетинг вимагає як довгострокового мислення, так і короткострокових швидких результатів, тому ефективна розповідь матиме ще більше значення для успіху компанії, ніж будь-коли раніше.

Нижче 7 трендів, які допоможуть досягти успіху в новому році

Відеомаркетинг стане вирішальним фактором успіху вашого маркетингового плану

Відеомаркетинг це майбутнє маркетингу.

Гігант пошукових систем Google оголосив, що YouTube охоплює більше людей віком 18–34 та 18–49 років, ніж будь-яка кабельна мережа у Сполучених Штатах. Facebook повідомляє, що відеопости в середньому привертають у шість разів більше уваги, ніж пости із зображеннями або посиланнями, тоді як у Twitter кількість переглядів відео збільшилася більш ніж на 160%.

То що це означає для маркетологів?
Це означає, що якщо ви не включаєте відео у свою стратегію, ви втрачаєте величезну можливість встановити зв’язок зі своєю аудиторією та зміцнити з нею довіру. Відео є ключем до побудови відносин із клієнтами, тому що воно дає голос бренду, що зміцнює довіру та лояльність клієнтів.

Контент-маркетинг, як і раніше, буде королем

У міру наближення до 2022 року маркетологам слід очікувати ще більшої фрагментації та шуму, через що буде важче, ніж будь-коли, пробитися крізь галас за допомогою одних лише рекламних повідомлень.

Контент-маркетинг – один із найважливіших аспектів будь-якої діджитал стратегії. Контент став потужним засобом зв’язку з клієнтами, залучення їх та зміцнення їхньої довіри. З іншого боку, поганий контент може мати катастрофічні наслідки для компанії. Це принесе більше шкоди, ніж користі з погляду іміджу бренду і ставлення споживачів до цього бренду або продукту.

Хороший контент з часом створює довіру, а це означає, що як тільки ви придбаєте нових потенційних клієнтів, вони, швидше за все, купуватимуть у вас. З іншого боку, якщо люди стикаються з неякісною інформацією, вони взагалі можуть втратити віру в компанію, що призведе їх до альтернативного шляху при перегляді аналогічних товарів в Інтернеті на сайтах конкурентів.

Іншими словами, це аспект маркетингу, якого ніколи не можна ставитися легковажно. Контент-маркетинг є важливим аспектом будь-якої діджитал стратегії і може надати довгостроковий вплив на ваш бізнес у кращий чи гірший бік. Ефективна розповідь може допомогти перетворити компанію на щось, чим споживачі хочуть взаємодіяти на всіх рівнях, тому контент-маркетинг, як і раніше, матиме величезне значення у 2022 році.

Маркетингові команди збираються більше зосередитися на аналітиці даних та показниках

Маркетинговим командам важливо приділяти більше уваги аналітиці даних. Компанії витрачають менше грошей, тому показувати окупність інвестицій (ROI) стає все більш важливим, коли справа доходить до обґрунтування бюджетів та покупок.

Якщо вам потрібна докладніша інформація про те, як поводяться ваші клієнти, щоб ви могли прийняти правильні рішення для вашої компанії, то аналітика даних стане ключовим компонентом цього процесу. Так чи інакше, маркетологам потрібен доступ до всіх видів цифр, щоб справді глибше зрозуміти, хто їхня аудиторія і що ними рухає. При такій підвищеній увазі обслуговування клієнтів важливо, щоб маркетингові команди точно розуміли, що люди думають і роблять, перш ніж робити будь-які серйозні кроки, коли справа доходить до брендингу і розробки продукту.

Контент у соціальних мережах стане ще важливішим для маркетологів

Канали соціальних мереж, такі як Facebook та Instagram, різко змінилися з того часу, як вони вперше з’явилися. Користувачі прокручують стрічку так швидко, що брендам стає важко привертати увагу протягом тривалого періоду часу.

Маркетологи повинні зосередити свою увагу на створенні цікавого контенту, яким ділитимуться користувачі за межами самого бренду.

Дні яскравої реклами у соціальних мережах давно минули, і тому маркетологам потрібно керуватися підходом, заснованим на сюжеті, а чи не традиційним підходом жорстких продажів.

Соціальні мережі також стали більш візуально керованими, а це означає, що для брендів важливо створювати високоякісні зображення та відео, щоб зацікавити потенційних клієнтів.

Маркетинг буде не так про продукт, як про потреби клієнта

Майбутнє маркетингу — це зосередження уваги потребам клієнтів, а чи не на продажах. Big data та інтернет дозволяють створювати гіперперсоналізований досвід на основі того, що клієнти роблять в інтернеті. Ця здатність компаній розуміти своїх клієнтів дозволяє їм будувати із нею довгострокові відносини. Що призводить до більшої лояльності до бренду і, зрештою, до великих можливостей отримання доходу за рахунок розуміння того, що робить кожну людину унікальною, а також того, як найкраще ви можете служити цим людям.

Щоб компанії почали досягати успіху в маркетингових стратегіях, їм потрібно перестати намагатися нав’язати свої продукти людям і натомість зосередитись на потребах та бажаннях своєї цільової аудиторії. Наприклад, замість того, щоб зосереджуватись на повідомленні про покупку свого продукту, зосередьтеся на характеристиках, які шукає ваш ідеальний покупець.

Користувачі хочуть, щоб до них підходили як до окремих осіб, а не як до покупців. Маючи це на увазі, маркетологи повинні зосередитися на побудові відносин та наданні цінності, перш ніж пропонувати свої продукти чи послуги; інакше вони побачать нижчі коефіцієнти конверсії.

Маркетингові команди будуть тісно співпрацювати з командами з розробки продуктів, щоб покращити якість обслуговування клієнтів та підвищити коефіцієнт конверсії

Співпраця з командою розробників продукту може дати безліч переваг як дизайну, так реклами. Продуктові групи зазвичай з ентузіазмом ставляться до розробки відмінного інтерфейсу користувача або нового захоплюючого веб-додатки, але дуже часто вони зосереджуються на цих аспектах своєї роботи за рахунок розробки хорошої маркетингової копії.

Здорове партнерство між двома половинами вашої організації – однією, зосередженою на дослідженнях та UX-дизайні, а іншою – на стратегії обміну повідомленнями, – означає, що ви зможете ефективно та дієво продавати свій продукт.

Споживчий досвід зараз знаходиться на першому місці у списку пріоритетів кожної компанії, а це означає, що всі відділи мають бути зосереджені на ефективному наданні. Така переорієнтація є складним завданням, але за наявності необхідних ресурсів вона може створити споживчий досвід, що запам’ятовується, що призведе до підвищення впізнаваності бренду і збільшення продажів.

Маркетингові ролі розвиваються – вони стають вчителями та керівниками, а не просто рекламодавцями

Раніше маркетологи були просто тими, хто продавав товари, але тепер вони мають іншу роль. Їм потрібно навчати споживачів та працювати з ними, а не просто підштовхувати їх до покупки. Для деяких це може бути важким переходом, але це необхідно.

У міру розвитку ролі маркетологів зростає і їхня потреба у зміні свого погляду на речі. Це не просто просування продуктів; згодом він став набагато складнішим.

Споживачі тепер хочуть більше інформації, а не просто помітної реклами

Маркетологи мають почати думати як викладачі. Справа не завжди у продажу людям речей. Їм потрібно знайти час та розповісти людям, чому їм потрібен продукт. Це в будь-якому разі непросто, але це стало необхідністю, якщо компанії хочуть залишатися актуальними і залишатися конкурентоспроможними порівняно з більшими корпораціями з глибшими кишенями.

Маркетологи, серйозно налаштовані успіх у найближчі роки, мають наголосити на просвіті своїх клієнтів. Споживачі тепер хочуть більше інформації, а не просто яскравої реклами. Ви можете скористатися цією можливістю, щоб виділитися, надавши своїй аудиторії докладний контент, який навчає їх та дає відповіді на всі їхні запитання. Таким чином, ви з меншою ймовірністю втратите потенційних клієнтів, тому що вони будуть відчувати, що недостатньо обізнані, що ви пропонуєте або як це працює для них.

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь