6 основных ошибок при отправке push-уведомлений. Способы исправления

У сучасному конкурентному діджиталі середовищі все складніше привертати увагу споживачів до маркетингових повідомлень. Push-сповіщення є універсальним інструментом збільшення трафіку користувачів, залучення, а також підвищення коефіцієнтів конверсії та утримання клієнтів.

Однак, push працюють на благо бізнесу тільки при правильному використанні. У статті наведемо поширені помилки маркетологів під час управління кампаніями push-повідомлень, а також способи їх виправлення.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

1. Не робити сегментацію користувачів

Сегментація аудиторії є важливою складовою будь-якої маркетингової діяльності, у тому числі кампаній push-повідомлень. Якщо ви не здатні оцінити, згрупувати та сегментувати цільову аудиторію, вам не вдасться сформулювати привабливі повідомлення для клієнтів, що знаходяться на тому чи іншому етапі вирви продажів. Нездатність сегментувати аудиторію для розсилки персоналізованих повідомлень, особливо мобільних push-повідомлень, призводить до частих відмов від рекламної розсилки.

Надзвичайно важливо добре знати свою цільову аудиторію. Проаналізуйте та розділіть людей на групи, ґрунтуючись на діях користувачів на вашому сайті (поведінкова сегментація). Дані дії включають читання блогу, перегляд конкретного продукту, перегляд відео або підписку на розсилку новин. Крім того, аудиторію можна ділити на групи за географічними, демографічними та соціальними ознаками.

Технологія push-маркетингу надає можливість отримувати більш детальну інформацію про дані користувача, ніж автоматичне відстеження. Використовуйте відстеження, що настроюється, та інші інструменти: фільтри метаданих, псевдоніми та теги, щоб залучити певні групи аудиторії відповідними push-повідомленнями. В цілому, аналізуйте взаємодію аудиторії з брендом та її активність та узгоджуйте отриману інформацію зі своїми push-стратегіями.

2. Надсилати однотипні неперсоналізовані повідомлення

Надсилання однотипних push-повідомлень вказує на недостатнє дослідження аудиторії та відсутність уваги до неї. Подібна стратегія веде до низьких показників клікабельності та залученості. Сучасні споживачі хочуть актуальні, персоналізовані повідомлення. Такий підхід до взаємодії з клієнтами вказує на ваше розуміння потреб. Також це заощаджує час користувачів, адже вони бачать лише важливі оновлення, потрібну інформацію та цікаві пропозиції.

Надайте персоналізовані рекомендації, що базуються на конкретній поведінці користувача (історія покупок або переглядів), етапі здійснення покупки, відомих уподобаннях та особистої інформації. Хорошою практикою є застосування тегів-заповнювачів. За допомогою цих тегів можна замінювати заповнювачі іменами користувачів та відповідними даними для кожного push-повідомлення. Через теги повідомлень вийміть дані зі своєї системи та включайте у повідомлення інформацію, яка зацікавить конкретну людину.

3. Не планувати та не автоматизувати push-сповіщення

Відсутність розкладу відправки push-повідомлень та автоматизації цього процесу – велика помилка під час маркетингової кампанії. Розклад відіграє важливу роль при відправленні пушкою та спілкуванні з аудиторією через будь-який інший маркетинговий канал. Навіть найкращі продумані push-повідомлення не отримають уваги, якщо будуть відправлені в невідповідний момент.

Переконайтеся, що ви зібрали достатню кількість даних про передплатника/клієнта. Використовуйте аналітичні дані, щоб дізнатися часові пояси ваших користувачів, їх повсякденні заняття, коли вони найбільш активні онлайн. Ця інформація потрібна для поділу аудиторії на групи. Так ви сплануєте і створите автоматизовані послідовності розсилок за допомогою програмного забезпечення для автоматизації маркетингу, щоб відправляти повідомлення в найбільш підходящі дати та час.

4. Нечітко формулювати CTA (call-to-action, або заклик до дії)

У середньому користувачі приділяють лише кілька секунд будь-яким повідомленням на комп’ютерах або мобільних пристроях. Ваше push-повідомлення буде відхилено, якщо воно не містить точного CTA. Обсяг тексту в пуші обмежений, тому варто включити до нього найнеобхіднішу та найпривабливішу інформацію. Відомий CTA спонукає аудиторію робити точні події, що становлять вам цінність.

Використовуйте перевірені CTA фрази та слова в push-повідомленнях, уникайте жаргону та слів-паразитів. Вам необхідно створити почуття терміновості. Оскільки обсяг тексту обмежений, рекомендується використовувати зображення, що чітко відображають CTA. Візуальна складова привертає увагу користувачів та підвищує рівень відгуків.

5. Вибирати неправильний лендинг (цільова сторінка)

Сторінка, на яку потрапляють клієнти, натиснувши на повідомлення, є найважливішою складовою кампанії push-повідомлень. Цільова сторінка повинна містити лише ті елементи, які потрібно побачити людям на даний момент. Припустимо, ви повідомляєте клієнтів про привабливу знижку на певну категорію товарів. Ви готуєте push-повідомлення та активуєте кампанію. Однак, коли клієнти натискають на CTA, вони перенаправляються на вашу домашню сторінку.

Даний сценарій є прикладом незадовільного досвіду користувача, оскільки клієнт не знайшов докладну інформацію про пропозицію, що привернула його увагу. Отже, ви втратите трафік, продаж чи навіть передплатника. Переконайтеся, що ви прикріплюєте посилання на відповідні сторінки в push-сповіщення, і лендинг містить різноманітну релевантну інформацію. Так ви підвищите відсоток утримання клієнтів.

6. Не відстежувати ключові показники

Більшість успіху кампаній браузерних і мобільних push-повідомлень заснована на викладанні уроків з допущених раніше помилок. Відсутність відстеження ключових показників і належної оптимізації негативно позначиться на вашій стратегії. Слідкуйте за KPI, щоб виявити недоліки/прогалини в роботі та запобігти їх повторенню в майбутньому.

Складіть список параметрів, які необхідні для оцінки успіху кампанії, щоб виявити ефективність стратегій push. Ось деякі показники для вимірювання окупності інвестицій у кампанію: кількість переглядів, показник клікабельності, відсоток утримання клієнтів, кількість відписок, коефіцієнт конверсії та продуктивність веб-сайту.

Візьміть до уваги статистику відвідувань, кліків, взаємодій та загальної залученості користувачів. Переконайтеся, що ви провели A/B тестування різних змінних: формулювання тексту, персоналізації, візуальної складової та часу відправлення.

Висновок

Браузерні та мобільні push-сповіщення стали ефективним маркетинговим каналом для залучення цільової аудиторії. Персоналізовані пуші, особливо автоматизовані, є прямим каналом зв’язку з клієнтом протягом усього процесу покупки. В епоху диджитал-маркетингу просто необхідно інформувати клієнтів про актуальні оновлення та пропозиції через push-повідомлення. Використовуючи програмне забезпечення для автоматизації маркетингу, ви заощаджуєте час і сили, залучаєте нових користувачів, повертаєте неактивних покупців, підвищуєте коефіцієнт конверсії, сприяєте постійному залученню, отримуєте цінні відгуки та утримуєте клієнтів.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь