Зумер більше не хочуть купувати одяг в мас-маркеті

60% молодих людей готові відмовитися від покупок в мас-маркеті, згідно з британським дослідженням. Цьому є дві основні причини: по-перше, шкода навколишньому середовищу і порушення трудових прав працівників швейної промисловості; по-друге, коронавірус. За час локдауна 40% опитаних зрозуміли, що носять лише невелику частину речей зі свого гардероба і просто не мають потреби в такій великій кількості одягу. В середньому, в гардеробі кожного було по 4 речі, які вони жодного разу не наділи (всього приблизно 59 мільйонів речей).

Проте багато хто поки що не знайшли альтернативу мас-маркету. 30% респондентів повідомили, що не знають, як зробити гардероб більш екологічним. А 40% хотіли б отримати більше освітньої інформації на цей рахунок.

Незважаючи на невідповідність цінностям покупців, у брендів мас-маркету справи йдуть добре. 41% опитаних зізналися, що радше віддали б бути “модними”, ніж “стійкими”. У той же час 9 з 10 вважають, що бренди повинні нести соціальну і екологічну відповідальність. Ціна – все ще вирішальний фактор при покупці одягу.

За матеріалами buro247.ua

Залишити відповідь