Які книги варто прочитати маркетологу?

Незважаючи на те, що маркетинг як дисципліна багато років представлений в вузах, він постійно трансформується і гранично чутливий до вимог часу. Маркетинг можна успішно практикувати і продовжувати вивчати все життя.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Тому в PRNEWS.IO підібрали одинадцять книг з маркетингу, які підійдуть як досвідченим, так і початківцям маркетологам. Скласти добірку з 11 книг нам допомогли фахівці сфери: колеги, партнери. Не обійшлося без особистих переваг і книжкової полиці в офісі компанії.

«IМаркетінг» Віталія Мишляева знадобиться маркетологам і бізнесменам, які усвідомлюють важливість просування в інтернеті. Автор дуже докладно розповідає, як зробити сайт максимально ефективним, а також – як застосовувати цільові дії, залучати клієнтів, переконувати, утримувати їх і аналізувати весь процес.

Філіп Котлер, «Основи маркетингу». Книга, завдяки якій з маркетингом познайомилися жителі колишнього СРСР. Дане видання – єдине легальне і перекладене – доповнено главою про інтерактивному маркетингу і прикладами практичного застосування викладених маркетингових теорій. «Основи маркетингу» – must have для студентів і просто захоплююче читання для тих, хто хоче більше дізнатися про просування бізнесу.

Свій «Бізнес-маркетинг» Едвард Браерті написав для тих, хто будь-яку теорію хоче застосувати на практиці, тому праця, наповнений вичерпною теорією, пропонує читачам масу успішних кейсів компаній, які реалізовували власні маркетингові стратегії на різних ринках. Книга стане в нагоді як чинним маркетологам і сейлз, так і студентам і викладачам.

Як реалізувати маркетинг з обмеженим бюджетом, розповідає «Маркетинг без бюджету» Ігоря Манна. Книга – добірка п’яти десятків ефективних інструментів з докладним описом – справжня інструкція із застосування для бізнесменів, керівників і маркетологів.

«Ефективний маркетинг в Інтернеті» Ларрі Вебера розповість про маркетинг з урахуванням сучасних реалій, навчить зацікавлювати клієнтів, створювати споживчі спільноти і розкриє масу маркетингових секретів. Головна аудиторія книги – маркетологи.

«Сарафанне маркетинг», Енді Серновіц. Сарафани маркетинг – найдавніший інструмент просування, який працює завжди і не вимагає технологій. Дана книга розповість, як спровокувати шум навколо бренду серед потенційних клієнтів і як просувати бренд за допомогою такого шуму. Стане в нагоді не тільки маркетологам, які хочуть підняти свою ефективність, але і бізнесменам, які хочуть витрачати на просування якомога менше.

«Прибутковий маркетинг» Роберта Шоу і Девіда Меррінга – відмінне джерело знань про те, як влаштована маркетингова аналітика, як працюють ефективні маркетингові методики і як збільшувати ефективність маркетингу в цілому. Книга стане в нагоді всім: маркетологам, ринковим аналітикам, маркетологам, фінансистам і керівникам.

Один з кращих способів просування бренду – контент-маркетинг. Книга Майкла Стелзнера «Контент-маркетинг» розповість, як створювати і розміщувати контент на своєму сайті, в блозі, соцмережах і як зробити так, щоб він привертав увагу аудиторії.

Zag. Маніфест іншого маркетингу, Ньюмейер М. Цей посібник для просування бренду, що допомагає зробити компанію помітною на рівні загальної інформаційної перевантаженості сучасного інтернету. Книга навчить маркетологів, аналітиків, співробітників рекламних агентств, сейлзов і менеджерів по роботі з клієнтами задовольняти потреби ЦА так, щоб компанія нарощувала продажу і продавала свої товари і послуги дорожче.

Філ Барден, «Злом маркетингу: наука про те, чому ми купуємо». Нескучний погляд на маркетинг з точки зору психології, нейробіології, нейрологікі і соціальної психології. Книга на реальних брендах і рекламних кейсах відомих компаній розповідає про те, як влаштована логіка покупця, як він дозріває до покупки, як приймає рішення і ін. Стане в нагоді тим, хто хоче краще розуміти клієнтів, а також тим, хто просто хоче розбиратися в механіці продажів : як саме бренди підштовхують нас до покупки.

«Buyology. Захоплююча подорож в мозок сучасного споживача »Мартіна Ліндстрем – ще один погляд на продажу зсередини:

  • чому у нас з’являється бажання купувати;
  • як реклама впливає на підсвідомість;
  • як впливає сексуальний підтекст і багато іншого, що ми бачимо кожен день і сприймаємо як щось буденне, але купуємо, купуємо, купуємо …

Buyology обрадує як рекламників і маркетологів, так і звичайних людей, які хочуть побудувати бар’єр від неусвідомлених покупок і мріють про усвідомлене споживанні.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь