Як покоління Z шукає інформацію: 5 відмінностей від тих, хто старше

Чим відрізняється підхід юних користувачів до пошуку інформації? Що необхідно враховувати маркетологам, щоб контент точно потрапив до молодого покоління?

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Покоління Z вже починає вступати в доросле життя. Цю вікову групу відрізняє від попередніх поколінь гіперзв’язок з інтернетом. І розумні маркетологи вчасно помітили цю технологічну різницю, тому бренди змінили підходи до більш молодої аудиторії.

У різних дослідженнях можна знайти такі характеристики покоління Z:

  • Вони більш ощадливі, ніж мілленіали.
  • Воліють практичність споживчому досвіду.
  • Менш лояльні до брендів, ніж попередні покоління.

І як не дивно, вважає за краще розмови в реальному житті балачки в соціальних мережах.

Крім перерахованих вище відмінностей юне покоління зовсім інакше споживає контент ніж дорослі люди. «Зети» щодня проводять в інтернеті більше часу, ніж мілленіали. Вони зазвичай підключаються до декількох каналах соціальних мереж одночасно і обожнюють відеоконтент. З огляду на всі ці відмінності, не дивно, що і спосіб того, як покоління Z шукає інформацію в Інтернеті, також досить відрізняється.

Навіть якщо ви належите до тих маркетологам, які добре розбираються в пошукових системах, вам буде корисно дізнатися, як підростаюче покоління відкриває для себе нові продукти, шукає події і інформацію в інтернеті. Володіючи цими знаннями, ви зможете поліпшити тактику пошукової оптимізації, щоб ваш контент точно потрапив на їх радари.

Отже, 5 ключових відмінностей того, як покоління Z шукає контент в мережі.

1. Покоління Z частіше використовує ключові слова з довгим хвостом для пошуку, на відміну від старших поколінь

У підзаголовку вище написано повне пропозицію замість коротшою і простий версії «Покоління Z і ключові слова з довгим хвостом».

Це зроблено навмисно, щоб перетворити підзаголовок в повну фразу, яка буде оптимізована під запити з «довгим хвостом» або long-tail keywords.

Старші покоління частіше шукають контент тільки за ключовим словом, наприклад «демографія». А молоді люди з більшою ймовірністю використовують повний питання або фразу: «Як націлити по демографії?».

Дослідження компанії Fractl показало, що покоління Z шукає більше ключових слів з довгим хвостом, ніж будь-яке інше покоління: в той час як в середньому людина використовує 4 слова для пошуку, запити покоління Z часто включають п’ять або більше слів.

Навіть якщо юне покоління не ваша цільова аудиторія, вам все одно краще оптимізувати контент під пошукові запити з «довгим хвостом», тому що мілленіали не сильно відрізняються за кількістю слів в запитах від представників Z.

Також ці два покоління регулярно використовують голосові помічники і розумні гаджети. Це означає, що, коли людина усно задає питання або віддає повні команди голосовим помічникам, алгоритм ІІ розпізнає довгохвосту фразу і виконує пошукові запити по ним.

Запити з «довгим хвостом» набирають популярність і в інших вікових сегментах, тому оптимізація сайту під популярні серед покоління Z пошукові запити тільки допоможе компанії отримати більше трафіку як в цілому, так і різних цільових групах.

2. Покоління Z часто використовує в запитах слова «кращий», «дешевий» або «як»

Дослідження компанії Fractl також показало, що представники покоління Z найчастіше починають пошук з слова «кращий». В ході експерименту 30% представників бебі-бумерів і 32% покоління X використовували в запиті слово кращі при пошуку «Кращі ресторани Бостона», в той час як серед покоління Z з цього визначення почали свій запит 56%. Пошук «кращих» говорить про те, що покоління Z більш зацікавлене у використанні рекомендацій і пропозицій заради отримання найкращих результатів.

Також вони частіше, ніж інші покоління, використовують фрази «дешевий» і «як» або «як зробити».

Показники пошуку за ключовими словами, «кращий» і «дешевий», безумовно відповідають іншим дослідженням, які говорять про те, що покоління Z ощадливі й економні, ретельно вивчають всі можливі варіанти і пропозиції перед покупкою, щоб отримати кращий результат за свої гроші.

Якщо минулі покоління звикли вчитися по книгах або прислухатися до порад друзів, то покоління Z частіше використовує Google або YouTube, щоб швидко знайти прості інструкції.

3. Більшість пошукових запитів покоління Z робить з мобільних пристроїв

Покоління Z зависає в мобільних гаджетах, тому і пошук контенту найінтенсивніше веде за допомогою мобільних пристроїв і додатків. Тому маркетологам, для яких юні користувачі є цільовою аудиторією, варто оптимізувати контент для різних пристроїв.

Мобільний контент також покращує алгоритми пошуку. Google дотримується принципу «mobile-first mindset», а це означає, що робота на мобільних пристроях в пріоритеті, тому ті сайти, у кого гнучкий або оптимізований для мобільних пристроїв дизайн, мають більш високий пріоритет в результатах пошуку.

Пошуковик також запустив сервіс Google Discover, щоб зачепити молоду аудиторію, що не розлучається з гаджетами. Ця функція аналізує історію пошукових запитів, а потім показує мобільну стрічку фотографій, відео і статей, які можуть зацікавити користувача.

4. Покоління Z воліє відео іншим типам контенту

Поки інші вікові групи вводять загальні пошукові запити для всіх видів контенту, покоління Z активніше шукає відео-контент.

Згідно з даними Think with Google, 85% підлітків покоління Z регулярно використовують YouTube для пошуку контенту, а 80% кажуть, що навчилися того чи іншого завдяки відео на YouTube. Це корелює з даними, які показують, що покоління Z воліє дізнаватися про нові речі або продуктах за допомогою відео, а не тексту, нативной реклами або інших форматів контенту.

Якщо у ваших планах є охоплення аудиторії покоління Z, то задумайтеся про розробку відеостратегіі на своєму сайті, а також на інших платформах, які подобаються молодим: YouTube або Instagram.

5. Покоління Z частіше шукає інформацію не в пошукових системах, а в соцмережах

Покоління Z сильно пов’язано з соціальними мережами. Дослідження Zebra IQ показують, що їх улюблені платформи – Instagram, Snapchat і TikTok. Присутність в соціальних мережах життєво необхідно для залучення уваги з боку покоління Z.

Одна з головних речей, яку «зети» шукають в соцмережах – інформація про бренд. Дослідження показують, що 45% юних користувачів знаходять нові продукти в Instagram.

Крім пошуку і відкриття нових брендів, вони зазвичай продовжують вивчати інформацію на платформах соціальних мереж, дивитися огляди, «розпакування» і відео про продукт.

Якщо ваша мета – нові покоління – то вам слід бути в соцмережах. Молодь проводить на цих платформах більшу частину часу кожен день. Просування продукту на їх улюблених каналах збільшить ваші шанси на те, що юне покоління дізнається про нього більше.

***

Щоб охопити нове покоління покупців, потрібно продовжувати використовувати загальні маркетингові методи, такі як SEO, SMM і контент-маркетинг, в той же час більш активно підійти до розробки відеоконтенту.

Прагнучи зробити маркетингову стратегію більш конкурентоспроможною, подумайте про те, щоб поекспериментувати з нішевими або відео-каналами соцмереж, такими як TikTok, Instagram Stories, а також переконайтеся, що у вашого сайту адаптивний дизайн і мобільний інтерфейс.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Джерело: e-xecutive.ru

Залишити відповідь