Як коллтрекінг збільшить ваші продажі

«Calltracking» дослівно з англійської перекладається «відстеження викликів». Це технологія для простеження шляху і угруповання вхідних телефонних дзвінків, що надходять на ваш номер, за джерелами реклами (каналами) і всередині них. Головне завдання, яке вирішує коллтрекінг – аналіз окупності витрат на рекламу.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Система колтрекінгу, встановлена ​​на сайт, здійснює заміну телефонного номера.

Алгоритм роботи наступний:

  1. Вхідний дзвінок на спеціальний номер колтрекінгу.
  2. Скрипт збирає інформацію про клієнта, заносить в базу.
  3. Вхідний дзвінок переадресовується на ваш колл-центр.

Усі ці операції здійснюються за кілька секунд.

Завдяки даним, зібраним коллтрекінгом, ми точно знаємо, з якого рекламного каналу прийшов клієнт і як він дізнався про запропоновані вами послуги та товари. Таким чином, можна аналізувати рентабельність того чи іншого рекламного каналу та вибирати для роботи найефективніші.

Наприклад, потенційний покупець вводить запит до Google, кликає на ваше оголошення, переходить на сайт і бачить телефонний номер. Він здійснює дзвінок за цим номером, спілкується з менеджером, оформляє замовлення чи ні. Інший користувач чує рекламу по радіо, перебуваючи в автомобільній пробці, вирішує зателефонувати та замовити.

Якщо обидва клієнти бачать в оголошенні один і той же номер і дзвонять по ньому, то важко визначити, яким рекламним каналом вони прийшли. За допомогою колтрекінгу кожному джерелу присвоюється окремий телефонний номер. У цьому випадку збираються статистичні дані, на підставі яких вже можна робити висновки про окупність тієї чи іншої рекламної кампанії.

Який буває колтрекінг?

Статичний тип

За різними рекламними каналами закріплюються різні телефонні номери. Людина бачить рекламний ролик і дзвонить за вказаним номером – в аналітичній системі записується інформація про те, з якої реклами прийшов виклик.

З допомогою статичного коллтрекинга можна аналізувати ефективність реклами у мережі, а й офлайн.

Основним мінусом даного виду коллтрекінгу є те, що отримана інформація дозволяє аналізувати лише джерело трафіку. Якщо вам потрібний точніший аналіз, то статичний вигляд для цього не підійде.

Динамічний тип

Коллтрекінг автоматично підміняє номер телефону на сайті, і кожен користувач бачить його унікальним. При цьому система фіксує рекламний канал, джерело переходу та дії людини на сайті. Це ефективний вид коллтрекінгу, який дозволяє проводити глибокий аналіз як каналів реклами, а й рекламних інструментів. Проте аналізувати за його допомогою можна тільки онлайн-рекламу.

Комбінований тип

Цей вид передбачає одночасне застосування обох перерахованих вище. Корисний у тому випадку, коли для одних каналів досить загальної інформації, а для інших потрібна більш детальна інформація. Наприклад, один тип може бути використаний для реклами в мережі, а другий – для рекламних кампаній офлайн.

Призначення колтрекінгу

Особливо корисний колтрекінг підприємцям, які використовують для просування сайту багато каналів, а більшість заявок надходить по телефону. Запускаючи рекламу необхідно відслідковувати та аналізувати безліч показників. З коллтрекінгом підприємець точно буде поінформований про вартість кожного телефонного дзвінка. І знатиме, яка реклама працює, а яка збиткова і взагалі не приносить прибутку. На основі інформації, отриманої за допомогою колтрекінгу, можна ефективно використовувати рекламний бюджет і отримувати більше замовлень за ті ж гроші.

При використанні у своїй діяльності динамічного типу коллтрекінгу, вдасться моніторити не тільки ефективність джерел, реклами, але і інструментів. Можна дізнатися, які оголошення приносять більше прибутку, за якими ключовими фразами приходять цільові клієнти.

Використовуючи коллтрекінг, ви можете проаналізувати мотивацію людини звернутися до вашої компанії та дізнатися, яким чином було сформульовано запит. Можна зрозуміти, який канал реклами варто підтримати, а від якого – відмовитись, бо він марно витрачає бюджет. Використання вищезгаданих типів коллтрекінгу з грамотною аналітикою підвищить продажі та покращить якість обслуговування клієнтів.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь