Що має бути на головній сторінці сайту

Створення сайту – відповідальне та складне завдання. Особливо для новачка. Якщо все оформити правильно, користувач легко розбереться в навігації, отримає відповіді на свої питання і зважиться на покупку. Погана головна сторінка відштовхне і приноситиме лише відмови.

У цій справі багато нюансів: дизайн, юзабіліті, тексти, розташування елементів. Якщо сумніваєтеся і хочете отримати гарантований результат, дотримуйтесь найкращих практик.

В інфографіці перерахували, що має бути на головній сторінці сайту. Зберіть свій варіант за шаблоном та почніть отримувати заявки.

12 обов’язкових елементів головної сторінки

У вас не буде другого шансу справити перше враження.

Саме тому головна сторінка сайту грає найважливішу роль.

Зазвичай на неї приходить найбільше трафіку, який має конвертуватися у заявки та клієнтів.

Бажаєте оптимізувати конверсію головної сторінки? Додайте на неї ці 12 елементів.

1. Заголовок

У вас є лише 3 секунди, щоб розповісти, про що сайт. Це робота для заголовка. Він має бути зрозумілим і простим.

2. Підзаголовок

Тут розкажіть про пропозицію трохи докладніше. Орієнтуйтеся на УТП та біль аудиторії. Уникайте професійного жаргону та говоріть не тільки про себе.

3. Перший заклик до дії

Завдання головної сторінки – мотивувати користувачів дізнатися більше та перейти на наступний етап вирви. Додайте CTA на перший екран, щоб спрямувати їх далі.

4. Доповнюючі зображення

Люди швидше опрацьовують візуальну інформацію. Додайте зрозуміле зображення або відео, яке посилить вашу пропозицію. Покажіть емоції та дії. Уникайте стокових фото.

5. Переваги

Це важливо не тільки, щоб розповісти про компанію, але й підкреслити найважливіше. Потенційні клієнти хочуть дізнатися чому варто купувати саме тут.

Текст має бути лаконічним та зрозумілим. Розмовляйте з клієнтами їхньою мовою.

6. Соціальний доказ

Схвалення інших людей добре зміцнює довіру. Додайте на сторінку найкращі відгуки та посилання на кейси. Не забудьте фото та ім’я клієнта, щоб цитати виглядали переконливішими.

7. Навігація

Зменшити показник відмов допоможе зручна навігація з головної сторінки. Закріпіть пункти меню у верхній частині екрана. Додати рядок пошуку. Переконайтеся, що відвідувачам зручно переміщатися розділами.

8. Лід-магніт

Щоб зібрати більше заявок, запропонуйте експертний контент: електронну книгу, посібник або чек-лист. В обмін на контакти.

9. Другий заклик до дії

Запропонуйте відвідувачам додатковий варіант для дії. На нього можуть відреагувати ті, кому нецікавий основний оффер.

Розмістіть цей CTA на наступних екранах, щоб захопити увагу під час скролінгу.

10. Функції

Крім переваг, перерахуйте функції, щоб користувачі краще познайомилися з вашим продуктом або послугою. Текст має бути коротким та зрозумілим.

11. Контент

Більшість відвідувачів сайту не готові купити зараз. Дайте посилання на корисні ресурси (блог, FAQ), де вони зможуть дізнатися більше. За допомогою контенту ви зміцните статус експерта.

12. Індикатори успіху

Зробити гарне перше враження дозволить інформація про нагороди, місця у рейтингах, згадки у ЗМІ, сертифікати.

Залишити відповідь