Ритейл втратив до 30% виторгу на Чорну п’ятницю: відвідуваність впала через обстріли та блекаути

Українські ритейлери та e-commerce недоотримали приблизно 25-30% виторгу на Чорну п’ятницю через обстріли Росії та блекаути. Це було спричинено падінням онлайн-трафіку на 30% та офлайн-трафіку приблизно на 20%. Про це повідомляє прес-центр мережі “Алло”.

“Такого удару по українському бізнесу не відбулося навіть під час локдауну. Коли клієнти не мають електроенергії та зв’язку, шопінг відкладається зі зрозумілих причин“, – кажуть у компанії.

Згідно з даними, на Чорну п’ятницю кількість закупів зросла на 41% порівняно з попереднім тижнем, піковим днем ​​стала п’ятниця, 25 листопада (+109%). Але у річному співвідношенні кількість чеків знизилася на 15%. Водночас середній чек в “Алло” та на маркетплейсі allo.ua зріс на 6% порівняно з минулим роком, до 3761 грн.

Щодо найбільш ходових товарів, то найбільше зростання показали павербанки: їхній продаж зріс у 36 разів у порівнянні з минулим роком. Також вчетверо збільшився попит на телевізори, вдвічі – на планшети, ноутбуки, генератори, зарядні станції. Також популярністю користувалися смартфони, навушники, аксесуари, носимі гаджети, дрібна побутова техніка.

Найдорожчим товаром, який було продано на аllo.ua в тиждень розпродажів, стала зарядна станція Bluetti за 129 999 грн.

При цьому в компанії зазначають, що через обстріли 23 листопада онлайн-трафік цього дня різко впав після зростання в перші дні Чорної п’ятниці. Однак потім почав поступово відновлюватись. Схожу тенденцію демонструвало також відвідування магазинів – у середу вдень трафік зріс у 2,5 раза, а наступного дня різко знизився.

Рітейл втратив до 30% виручки на Чорну п'ятницю: відвідуваність впала через обстріли та блекаути - фото 1

“У порівнянні з 2021 роком онлайн-трафік в “Алло” за тиждень цього року був меншим на 15%. Щоб продовжувати роботу, компанія під час блекаутів забезпечила безперебійну роботу понад 100 шоурумів та пунктів видачі маркетплейсу по всій Україні“, – йдеться у повідомленні.

В “Алло” зазначили, що продовжили термін розпродажів ще на тиждень, аби всі охочі могли придбати необхідні товари.

Залишити відповідь