Президент України підписав закон «Про медіа»

29 грудня президент України підписав закон «Про медіа», повідомлено на сайті Верховної Ради. Він набере чинності через 3 місяці після публікації.

Документ визначає правові засади діяльності в Україні суб’єктів у сфері медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду (контролю) у цій галузі.

Законопроєкт, зокрема, впроваджує у законодавче поле поняття «онлайн-медіа» та передбачає для них добровільну реєстрацію, яка гарантуватиме їм законодавчий захист. Це також надасть незалежному регуляторові повноваження швидко реагувати на порушення.

Крім того, він передбачає тимчасову заборону поширення незареєстрованих онлайн-медіа. Вона набуває чинності, якщо протягом місяця за такі порушення до суб’єкта застосують п’ять штрафів і постанову щодо них не скасують у встановленому законом порядку. Якщо серед власників чинних медіа виявлять пов’язаних осіб з росією, то реєстрація таких медіа скасовуватиметься Нацрадою. Рішення про скасування реєстрації чи анулювання ліцензії може бути переглянуте Нацрадою у випадку надання доказів щодо приведення структури власності медіа у відповідність до законодавства України.

Залишити відповідь