Представники покоління Z удвічі частіше купують товари від брендів з фірмовим звуком
  • Загалом, 12% дорослих британців стверджують, що фірмовий звук підвищує ймовірність регулярних покупок товарів саме від цього бренда, у той час як серед людей у віці 18-24 роки цей показник подвоюється до 23%.
  • Це свідчить про те, що наявність популярного фірмового звуку може допомогти брендам виділитися на фоні конкурентів та підвищити лояльність споживачів.

За даними нового дослідження, проведеного агенцією DLMDD, яка займається аудіобрендингом, та компанією YouGov, молодь майже вдвічі частіше купує товари від бренда, який має фірмовий звук, що свідчить про важливість звуку у маркетингу бренда.

Загалом, 12% дорослих британців стверджують, що фірмовий звук підвищує ймовірність регулярних покупок товарів саме від цього бренда, у той час як серед людей у віці 18-24 роки цей показник подвоюється до 23%.

Це свідчить про те, що наявність популярного фірмового звуку може допомогти брендам виділитися на фоні конкурентів та підвищити лояльність споживачів. Дослідження виявило, що люди у віці 18-24 роки у два рази більш лояльні до брендів з характерним звуком / джинглом, зокрема таких налічується 20% у порівнянні з 11% усіх дорослих людей.

Співзасновник агенції DLMDD Макс де Люсія стверджує, що звук відіграє важливу роль у маркетингу бренда для молодих людей, «багато з яких споживають новини та інформацію з величезного різноманіття цифрових платформ, для яких звук є невід’ємною складовою».

Люди у віці 18-24 роки теж більш схильні купувати товари від бренда, який має яскраву телевізійну рекламу, що підтверджує важливу роль звуку для кампаній. Крім того, на молоду аудиторію також впливає впізнаваний логотип.

Експериментальний психолог з Оксфордського університету, професор Чарльз Спенс наголошує на «важливості звукової, а не візуальної складової бренда для молоді. В епоху смарт-колонок брендам дійсно варто задуматись і попрацювати над тим, як вони звучать для своїх споживачів».

Додаткове дослідження від агенції DLMDD виявило, що третина дорослих у віці до 35 років більше полюбляють бренди з фірмовим звуком. Найпопулярніший аудіобрендинг виявився у брендів McDonald’s і Coca Cola. В Об’єднаному королівстві найкращі звукові логотипи мають бренди Just Eat, AO та GoCompare, у той час як в Сполучених Штатах за цим показником лідирує Disney.

Останнім часом стратегії звукового брендингу переживають щось на кшталт відродження, частково унаслідок новітніх аудіоканалів, таких як смарт-колонки та соціальні аудіоплатформи. Проте маркетологам варто переконатися, що звуковий брендинг відповідає усім каналам і добре функціонує у середовищі, де звук може бути обмеженим.

Переклад статті підготувало бюро перекладів та локалізації Workogram.

Джерело: sostav.ua

Залишити відповідь