Покоління Z любить розваги в рекламі

Молоді люди з покоління Z віддають перевагу рекламі, насиченій креативністю та розвагами (52%), ніж «бебі-бумери» (42%).

У минулі часи споживачі підходили до реклами перш за все з метою отримання інформації і не надавали такого великого значення розвагам.

Однак покоління Z, схоже, має намір змінити цю тенденцію та приділяє більше уваги креативності, розвагам і веселощів в рекламі, ніж чистій інформації, вбудованій у рекламу. Це ясно з нещодавнього звіту, проведеного в Сполучених Штатах компанією NCSolution.

Порівнюючи ставлення до реклами покоління Z (куди входять молоді люди 1997-2002 років народження) зі ставленням «бебі-бумерів», здається, що наймолодші набагато більше віддають перевагу рекламі, насиченій креативністю та розвагами (52%), ніж споживачі старшого віку ( 42%). Зумери також виявляють більшу перевагу смішній рекламі (43%), ніж бебі-бумери (39%).

Зі свого боку, бебі-бумери, як правило, вибирають ті оголошення, які безпосередньо пов’язані з їхніми купівельними інтересами. Недаремно 52% схвально ставляться до реклами, яка повідомляє їм про раніше придбаних товарів. Натомість лише 36% представників покоління Z виявляють прихильність до такого типу реклами.

У покоління Z алергія на рекламні паузи

Зумери втричі частіше, ніж бебі-бумери, віддають перевагу рекламі, яка відповідає суспільним цінностям (17% проти 6%). Навпаки, бебі-бумери (44%) більше, ніж покоління Z (35%), дратуються тим, що реклама не відповідає їхнім власним цінностям.

Якщо ми зупинимося на тому, що найбільше дратує споживача реклами, то найбільше бісить зумерів те, що реклама перериває вміст, який вони споглядають (58%). Проте лише 38% бебі-бумерів вважають переривання реклами дратуючим.

Низька толерантність покоління Z до перебоїв може залежати від таких факторів, як поширеність «блокувальників реклами» або відсутність реклами в платних підписках на платформи потокового відео.

Зі свого боку, бебі-бумери, які продовжують залишатися постійними глядачами лінійного телебачення, загалом більше звикли до перерв, спричинених рекламою.

Слід також зазначити, що покоління Z особливо сприйнятливе до реклами в соціальних мережах (72% ). З іншого боку, ця частка зменшується до 19% у випадку бебі-бумерів. Це покоління частіше стикається з рекламою на кабельному телебаченні (45% проти 28%) і лінійному телебаченні (58% проти 20%).

sostav.ua

Залишити відповідь