Поговоримо про особистий брендинг

У сучасному світі ви є своїм брендом. Але для того, щоб по-справжньому ним стати та користуватися всіма перевагами, потрібно контролювати кожну його складову. Жодні «правила брендингу» не підкажуть вам, як це зробити. Необхідно розробити та встановити свої правила.

У цій статті ми підкажемо, як збудувати свій особистий бренд.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Що таке особистий брендинг

У будь-якій ситуації особистий бренд надає споживачам той досвід, який вони розраховують. Він дає людям загальне розуміння про ваші навички, досвід та можливості.

Поняття “особистий брендинг” схоже з ідеєю особистісної цілісності, але воно набагато ширше, тому що охоплює різні аспекти власного просування та позиціонування. Подібно до того, як про компанії та підприємства дізнаються і згадують за їхніми корпоративними брендами, вас запам’ятовуватимуть саме з особистого брендингу.

Які атрибути властиві особистому бренду

Особистий бренд має велику кількість різних характеристик:

1. Особистий стиль та візуальна ідентичність

Коли ви думаєте про якусь знаменитість, ви найчастіше згадуєте, як вона виглядає, одягається та рухається. У той же час ви думаєте про те, чим відома ця людина. Ми не можемо виглядати як знаменитості, але можемо вибрати певний особистий стиль, який стане пізнаваним.

Особистий стиль – це візуальна ідентичність персонального бренду, що доповнює ваші соціальні мережі та сайт. Її складає узгоджений набір візуальних тем, включаючи колірні схеми, логотип, шрифти тощо, які ви використовуєте у цифрових об’єктах.

2. Манера мови

Грамотне письмове та усне мовлення є найбільш затребуваною навичкою, яку вказують у вакансіях. Більшість людей не замислюються над тим, як вони говорять. Розвивайте навички публічних виступів, і ваша мова набуде особливі риси, що запам’ятовуються аудиторії.

3. Ідейне лідерство

Кожна людина в Інтернеті може оголосити себе експертом у будь-якій галузі. Проте потрібний продукт, який доводить це. Найчастіше таким продуктом стає книга власного авторства, але розвинений блог також підійде. Корисний та інформативний контент підвищує рівень довіри з боку аудиторії.

Приклади особистого брендингу

Необов’язково бути знаменитістю, щоб мати особистий бренд. Але непогано повчитися у них тому, як його створити, адже багато акторів, музикантів і навіть письменників мають особистий бренд, відомий з першого погляду.

Розглянемо такі приклади:

Стів Джобс

Особистий бренд Стіва Джобса вплинув на Apple. У своїх основних виступах він демонстрував невпинну увагу до інновацій, естетики мінімалізму та зневаги до зворотного зв’язку зі споживачем у звичайному її розумінні.

Опра Вінфрі

Опра Вінфрі побудувала медіа-імперію на своєму особистому бренді, що полягає в автентичності та співчутті. Відкритість та можливість співпереживати іншим – основні риси її стилю спілкування. Як платформа Опра використовує своє шоу, де демонструє ідейне лідерство у багатьох соціальних темах.

Дивний Ел Янкович

У Дивного Ела відомий образ, і, хоча більшість його творчості складається з пародій, багато хто знає, що він грає на акордеоні. Він є одним із провідних сатириків у світі.

Чому особистий брендинг важливий

Коли люди розуміють, чого чекати від вашого бренду, вони вважають вас надійним представником своєї галузі. У міру зростання особистого брендингу розширюються межі ваших можливостей. Сильний бренд сам приваблює потенційних клієнтів, які вам не потрібно витрачати сили на їх пошук. Так, наприклад, реферальний бізнес відрізняється від активного тривалим процесом лідогенерації.

Поради щодо створення особистого бренду

1. Підвищіть свою впізнаваність через інфлюєнсери

Коли справа доходить до створення особистого брендингу, треба починати із соціальних мереж. Через маркетинг впливу ви підвищите свою впізнаваність. Якщо інфлюєнсер схвалить ваш продукт у своєму блозі, ви завоюєте довіру його аудиторії.

2. Приділяйте час соціальним мережам, які потрібні саме вам

Вибір соціальних мереж залежить як від ваших потреб, і від потреб вашої галузі. Наприклад, агенти з торгівлі нерухомістю успішно просувають свою діяльність в Instagram. Зайняті у сфері високих технологій або секторі B2B використовують Linkedin для відповідних цілей.

3. Вирішіть, ким ви є, і будьте собою

Багато компаній намагаються видати свій бренд за одну особистість у соціальних мережах, але така стратегія часто зазнає невдачі. Це виглядає нещиро, аудиторія відчуває фальш. Особистий бренд починається з розуміння того, ким ви є насправді. Соціальні мережі, відео та веб-сайт лише допомагають це висловити.

4. Зосередьтеся на комунікації

Чим краще ваші комунікативні навички, тим простіше вам представляти свій бренд у різних умовах та ситуаціях. Щоб їх розвивати та вдосконалювати, формулюйте унікальні ідеї в тих галузях, які зараз непросто вам даються.

5. Визначте естетику вашого особистого бренду

Не обов’язково одягатися однаково кожен день, як Марк Цукерберг або Стів Джобс, щоб створити особистий бренд. Однак необхідно створити єдиний образ на всіх платформах. Визначте ключові елементи — кольори, шрифти та логотип — для ваших веб-сайтів та профілів у соціальних мережах.

6. Переходьте до того, що має найбільше значення

Якою б не була ваша основна сфера діяльності, завжди необхідно покращувати свої знання та навички, а також набувати нових. Це не лише показує відданість своїй діяльності, а й допомагає змінюватися на краще іншим людям.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Автор: Людмила Коваленко

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь