Наноінфлюенсери: чому це хороший випробувальний полігон для брендів

Еріка Велесс, журналіст AdAge, дізналася у експертів з маркетингу, чому лояльні фоловерів наноінфлюенсеров призводять до високої залученості в їх контент.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Коли справа доходить до брендів, що працюють з інфлюенсерамі, більше – не завжди краще. Інфлюенсер-маркетинг став одним з основних продуктів маркетингової стратегії бренду, і наноінфлюенсери грають важливу роль в просторі для творців. Хоча перша думка бренду може полягати в партнерстві з інфлюенсером з великою кількістю передплатників, маркетинг-експерти кажуть, що у наноінфлюенсеров одні з найактивніших передплатників, і вони можуть допомогти брендам, націлених. Вони також є відмінним випробувальним полігоном для брендів, де ті можуть експериментувати з інфлюенсер-маркетингом.

«Матусі-блогери – відмінний приклад», – говорить Джеймс Мирик, старший віце-президент по глобальному маркетингу компанії Branded Entertainment Network (BEN), яка займається продакт-плейсментом, інфлюенсер-маркетингом і ліцензуванням.

«Такі більш дрібні впливові особи можуть забезпечити відмінний таргетинг. У мами може бути ніша, тому що вона живе в певному місті, навчає на дому своїх дітей або у її дитини певне захворювання ».

А справжність наноінфлюенсеров і їх спільність зі своїми передплатниками можуть зробити публікації про продукти більше схожими на рада одного. «Знаменитості легко продати товар, – каже Тола Адеоті, наноінфлюенсер з Далласа, штат Техас. «Але я знаю, що люди відчувають себе більш залученими, коли чують про [продукту] від звичайної мами».

Гра в числа

Не існує галузевого стандарту щодо того, скільки передплатників має бути у людини, щоб він вважався наноінфлюенсером.

«Особисто я захоплена тим, що в галузі так мало еталонів, – каже Ліндсі Джерутіс, генеральний менеджер ShopStyle Collective, платформи маркетингу впливу. ShopStyle визначає наноінфлюенсера як людини, у якого від 500 до 10 000 передплатників, а у мікроінфлюенсера – від 10 000 до 25 000.

У Sway Group, ще одному агентстві інфлюенсер-маркетингу, у наноінфлюенсеров менш 10 000 передплатників. Генеральний директор Даніель Вілі пояснює це тим, що створювати свайп можуть бізнес-акаунти, у яких більше 10 тис. Передплатників. У інфлюенсеров Sway мінімум 1000 фоловерів, а у мікроінфлюенсеров – від 10 000 до 90 000, з трьома рівнями між ними.

Емпіричне правило BEN говорить, що у наноінфлюенсеров може бути до 50 000 передплатників. «Але у нас немає встановленого діапазону для нано або мікро», – каже Мирик.

“Ми дотримуємося визначення нашого клієнта, тому що зазвичай для невеликого бренду це менша кількість передплатників, а для більшого бренду« мікро »має інше значення» “, – Джеймс Мирик, старший віце-президент по глобальному маркетингу BEN.

Маленькі, але потужні

Незважаючи на меншу кількість передплатників, мікроінфлюенсери можуть залучити найбільш зацікавлену аудиторію.

«Нано і мікро-інфлюенсери можуть поширювати повідомлення бренду таким чином, щоб це виглядало особливо автентично», – каже Жасмин Енберг, старший аналітик відділу глобальних тенденцій eMarketer. «Послідовники наноінфлюенсеров розглядають їх як рівних і схильні довіряти їхнім рекомендаціям брендів і продуктів, а не рекомендаціями більших інфлюенсеров».

Вили підтримує це, кажучи, що в Sway рівень залученості досяг 34% завдяки спонсорській контенту у наноінфлюенсеров. Рівень залученості від 2% до 3% вважається хорошим.

«Наноінфлюенсери прекрасні завдяки своїй автентичності та тісному зв’язку зі своїми фоловерів, – каже Джерутіс. «Їх аудиторія часто дійсно вкладається в контент, який вони транслюють. Алгоритми в соцмережах також можуть допомогти залучити їх до інших схожих аудиторій і допомогти їм розвиватися ». За її словами, наноінфлюенсери, що знаходяться в ShopStyle, привели до збільшення продажів в середньому на 33% в річному численні.

Згідно зі звітом Bazaarvoice за січень 2021 року 13% опитаних дорослих в США заявили, що повідомлення від брендів, за якими вони стежать, зробили найбільший вплив на їх здійснення покупки. Так звані «уловочние» відео, на яких зазвичай зображені люди, приміряє нове вбрання, були більш ефективні від мікроінфлюенсеров з числом передплатників від 1000 до 100 тис., Ніж публікації від інфлюенсеров-селебріті (5% в порівнянні з 2% для селебріті).

“Хоча наноінфлюенсери можуть не мати таку ж зоряним впливом або охопленням, як макроінфлюенсери або селебріті, релевантність наноінфлюенсеров може мати велике значення для того, щоб спонукати споживачів зробити покупку”, – Жасмин Енберг, старший аналітик відділу глобальних тенденцій eMarketer

Chatbooks випробували це на собі, коли працювали з BEN, щоб націлитися на мам-наноінфлюенсеров. Компанія, що випускає фотокниги, за один місяць збільшила в шість разів кількість покупок, ініційованих інфлюенсерамі, і тепер виділяє 15% свого маркетингового бюджету на інфлюенсер-маркетинг.

Протестуйте і заощаджуйте

Ще одна перевага роботи з нано- або мікроінфлюенсерамі полягає в тому, що вони зазвичай значно дешевше, ніж робота з більшими впливовими особами.

«Наноінфлюенсери можуть бути відмінним рішенням для брендів з меншим бюджетом або для конкретної кампанії», – каже Майрік з BEN. «Але, більш того, вони можуть допомогти брендам зрозуміти, що працює, а що – ні. Це хороший полігон для тестування, якщо інфлюенсер-маркетинг ще не є перевіреним місцем для вашого бренду ».

Як і у інших інфлюенсеров, ціни на наноінфлюенсера залежать від галузі і типу публікації.

“Наноінфлюенсери зазвичай беруть менше $ 1000 за публікацію, але складність того, що шукає бренд, і ніша інфлюенсера вплинуть на фактичну вартість“, – Даніель Вілі, генеральний директор Sway Group.

Мирик додає, що ціна також повинна відображати цінність контенту. Це може здатися очевидним – творці повинні отримувати справедливу компенсацію. Але майже всі наноінфлюенсери поєднують роботу в Instagram зі звичайною роботою.

«По суті, ви передаєте їм свої креативи на аутсорс», – каже Мирик. «Таким чином, вони повинні отримати компенсацію за створення своєї роботи і права на неї, якщо вона буде повторно використана десь ще».

Таким чином, довіру брендів до нано- і мікроінфлюенсерам може принести хороші плоди, особливо з-за їх сполученнях фоловерів.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Кавер: Unsplash + MMR

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь