Інструменти інтернет-маркетингу, без яких не обійтися в 2022 році

У наступному році інтернет-маркетинг, якщо вірити думку експертів, чекають великі зміни. Роки тому можливість перетину сфер області інтернет-маркетингу і області технологій штучного інтелекту здавалася фантастикою, але сьогоднішні тенденції все змінюють. Таке поєднання зовсім скоро стане затребуваним і звичним. У певному сенсі воно вже використовується багатьма представниками бізнесу.

У матеріалі публікації ви знайдете цікаві і найбільш сильні тренди, яким буде слідувати маркетинг. Одні вже давно стали звичними, інші знайдуть актуальність тільки в 2022 році. Хоча їх можна починати використовувати вже зараз.

Відео

9 з 10 фахівців в області маркетингу вважають, що відео – це один з ключових компонентів маркетингових стратегій. При цьому 5 з 10 клієнтів бізнесу в різних сферах віддають перевагу перегляду роликів про продукцію або послуги. На їхню думку, саме так можна скласти найбільш повне уявлення про продукт або послугу.

Використання відео в маркетингових цілях – давно не новина, однак ресурс рішення невичерпний. У поточному році відео як засіб маркетингу почали використовувати все частіше і все активніше. Такий формат можна зустріти на безлічі популярних майданчиків, наприклад, на YouTube. Там блогери і публічні особи активно розміщують і просувають рекламні ролики, продають за допомогою цього товари і не тільки.

У 2022 році відео як інструмент стане ще більш затребуваним. Покупці не бажають читати рекламні полотна тексту, але вони також не люблять довгі ролики. Вони, швидше за все, зроблять вибір на користь короткого, але інформативного відео. Оптимальна тривалість – 1-2 хвилини.

Згідно з прогнозами Cisco Annual Internet Report, більше 80% трафіку у 2022 році буде приносити саме відео. Чому б не почати використовувати цей ресурс уже зараз?

Контент, які створюють користувачі

Мова про сарафанне радіо. Для бізнесу це безкоштовний канал поширення інформації про продукцію та послуги. За допомогою сарафанного радіо можна без праці забезпечити просування товарів і високий рівень лояльності до бренду з боку споживачів.

Приклад вдалого рішення – знижка в обмін на розповідь про придбаному товарі. Суть в наступному: клієнт ділиться думкою, робить фотографії або знімає ролик. За це бренд надає йому знижку або робить вигідну пропозицію. Плюс – можливість отримання безкоштовного контенту. Інструмент також змушує клієнтів повертатися за покупками. Знижка – це мотивація для повторного звернення.


Обличчя бренду

Раніше досить часто можна було зустріти так звані безликі компанії. У них були сайти, продукція або послуги, грамотна реклама. Але споживачі не бачили, хто стоїть за цим.

Сьогодні будь-який споживач хоче відкритості. Бізнес, що не ховається за гучними гаслами і гарними сайтами, приречений на успіх. Мова не тільки про публічність власників, а й про команду. Не потрібно боятися говорити про неї або публікувати привітання співробітників в соціальних мережах: потрібно робити все, щоб сформувати позитивне уявлення громадськості про діяльність бренду.

Персоналізовані розсилки

Всупереч наростаючою популярності соціальних мереж та інших подібних майданчиків, електронна пошта як засіб комунікації зберігає актуальність. Особливо в разі, коли мова стосується налагодження зв’язків з громадськістю.

Згідно з численними дослідженнями, персоналізовані розсилки – інструмент, який характеризується високими показниками залучення і CTR. Це одна з найсильніших тенденцій цифрового маркетингу в поточному році.

Правильно і грамотно оформивши персоналізовану розсилку, можна без праці збільшити прибуток бізнесу. Хорошим рішенням буде вибір на користь перевіреного сервісу для розсилок. Це дозволить заощадити час.

Доповнена реальність

Дослідження, проведене Gartner, дозволяє говорити про те, що понад дві третини від усієї кількості діючих компаній планують або вже впроваджують технології доповненої реальності (AR). За допомогою таких технологій покупці заздалегідь можуть дізнатися про те, що являє собою продукт, пропонований бізнесом. Мова стосується примірки одягу, створення проекту будинку і не тільки.

AR сприяє забезпеченню тісного контакту бізнесу і клієнтів. До всього іншого, доповнена реальність – простий і доступний інструмент в порівнянні, наприклад, з VR (віртуальна реальність).

Візуальний пошук

За допомогою візуального пошуку забезпечується поліпшення користувацького досвіду. Щоб показати системі, що саме потрібно, користувач вказує на схожі товари. І все.

Пошукова система Googleнесколько років тому запровадила першу модель візуального пошуку. Цей інструмент отримав назву Lens, з його допомогою можна знайти практично все що завгодно. Наприклад, щоб дізнатися інформацію про книгу, користувач просто завантажує знімок зі смартфона і отримує розгорнуті дані аж до відгуків користувачів.

У 2020 році алгоритм Lensбил доповнено новою функцією: користувачі отримали можливість копіювати тексти, написані вручну, і переводити їх в електронний вигляд.

Використовуючи візуальний пошук, можна без праці виділити продукцію і послуги на тлі конкурентів, тим самим привернути клієнтів.

Голосовий пошук

Аліса, Siri, Google – просто приклади. Це системи голосового пошуку. Сьогодні їх досить багато. І вони затребувані. Наприклад, п’ята частина запитів в Google- саме голосові.

У 2021 року майже половина мовних запитів виконується за допомогою технології розпізнавання мови. Деякі бренди активно освоюють і навіть використовують її, впроваджують в маркетингові стратегії. Яскравий приклад – Domino’s Pizza, що отримала відчутний приріст продажів завдяки голосовому пошуку.

Згідно з даними деяких опитувань, майже 40 млн американців використовують технологію в повсякденному житті, а 65% вважають, що без неї жити було б складніше.

Influencer marketing в TikTok

Маркетинг впливу, який найчастіше використовується в зазначеному сервісі, також набирає обертів. Згідно з даними ряду досліджень, майже 90% маркетингу в TikTok є результатом взаємодії брендів зі знаменитостями і публічними особами. Вони сприяють підвищенню впізнаваності брендів.

Зазначена майданчик в кінці літа 2020 року було найпопулярнішою, додаток скачували людьми по всьому світу набагато частіше в порівнянні з іншими.

Приклад вдалого рішення – Converse. Бренд запропонував клієнтам прикрасити кеди власного виробництва. Результати перевершили всі очікування: за 6 днів перегляди аккаунта перевалили за 20 млн.

Чат-боти

Чат-бот – інструмент маркетингу, ресурси якого будуть вичерпані ще нескоро. З їх допомогою будь-який бренд може привернути увагу клієнтів і спростити взаємодію з ними. Чат-боти:

  • легко відповідають на типові питання;
  • працюють цілодобово;
  • знижують навантаження на фахівців відділу продажів і інші служби.

За допомогою чат-бота можна перекласти рішення до 90% завдань по спілкуванню з клієнтами на прописану програму. Однак створення чат-бота вимагає відчутних вкладень: з найпростішим і нездатним навчатися ботом навряд чи будуть охоче і активно взаємодіяти клієнти.

Нативная реклама

Це реклама, яка практично непомітно вписується в формат того чи іншого майданчика. Вона не націлена на прямий заклик, вся інформація подається органічно. Це не викликає у користувачів роздратування.

8 з 10 представників «покоління Y» віддають перевагу нативной рекламі. Саме з цієї причини варто закласти бюджет в стратегію маркетингу на 2022 рік і продумати відповідні цілі.

Ваші конкуренти не дрімають і вже зараз можуть працювати над впровадженням та використанням одного з описаних інструментів. Чи не відставайте від них, а краще дайте фору.

Розглянуті тенденції з високою часткою ймовірності вплинуть на маркетинг в 2022 році. Це підтверджується думками експертів і численними дослідженнями.

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь