Instagram запускає свій маркетплейс

Сьогодні Instagram оголосив, що розширює свій маркетплейс, який з’єднує бренди з авторами для платних партнерств або реклами, у восьми нових країнах.

Про це повідомляє видання Тechcrunch.

Серед нових ринків, які отримають доступ до цього маркетплейсу, – Канада, Австралія, Нова Зеландія, Велика Британія, Японія, Індія та Бразилія.

Компанія вперше почала тестувати цю платформу в США у 2022 році. Вона заявила, що відтоді до неї приєдналися “тисячі” авторів і брендів. Минулого року соціальна мережа додала функції API для зв’язку з креаторами та структурування брифів, а також запросила агентства використовувати платформу.

Meta додала, що окрім того, що вона зробить платформу доступною для брендів у цих восьми країнах, вона також запропонує китайським експортним брендам зв’язатися з авторами за межами Китаю.

Компанія заявила, що протягом наступних кількох тижнів вона запросить як бренди, так і креаторів приєднатися до ринку в цих восьми нових регіонах. Маркетологи можуть звертатися до авторів за платним партнерством або навіть партнерською рекламою, що дозволяє рекламодавцям просувати органічний контент у вигляді реклами.

Після того, як автори приєднаються до платформи через професійну інформаційну панель в додатку Instagram, вони зможуть виділити свій контент, а також перерахувати бренди та інтереси, які можуть бути для них актуальними.

На ринку Meta допомагає брендам знаходити релевантних авторів для конкретної маркетингової кампанії за допомогою алгоритму машинного навчання. Компанії також можуть шукати авторів вручну та застосовувати фільтри – у категоріях авторів та аудиторії – і досвід реклами, щоб покращити результати.

Креатори бачитимуть усі запити та розмови з брендами, ініційовані через маркетплейс, у новій папці в Instagram під назвою “Партнерські повідомлення”. Вони також можуть переглянути деталі маркетингової кампанії в додатку.

Конкуренти Instagram, такі як Snap, YouTube та TikTok, також пропонують функціонал маркетплейсу для творців. Крім того, деякі стартапи намагаються вирішити проблему зв’язку брендів з авторами. Catch+Relase, що отримав підтримку Accel, допомагає брендам краще знаходити ліцензійний контент. Agentio, який залучив $4,25 млн посівного фінансування під керівництвом Craft Ventures та AlleyCorp, створив платформу для організації процесу продажу рекламних слотів у відеороликах ютуберами. Breaker, інвесторами якого є Марк Беніофф, a16z/TxO, екс-керівник Tik Tok Кевін Майєр та RGA Ventures, з’єднує звукозаписні лейбли та артистів з інфлюенсерами для проведення промо-кампаній.