82% українців вірять у перемогу — опитування Gradus Research

Найрозповсюдженіша емоція, яку відчуває населення України через повномасштабне військове вторгнення Росії, — гнів (62%). Це результати опитування, проведеного Gradus Research 28.2–1.3.2022 (мешканці міст 50тис+, 18-60 років, 2144 респондентів).

Два головних чинника перемоги, на думку наших земляків, — це міць Збройних Сил України (так вважають 63%) та згуртованість і спротив українського суспільства (61%).

У тому, що Україна здатна відбити напад РФ, переконана більшість у всіх регіонах країни.

Підтвердженням віри у перемогу України є і те, що найкращим результатом перемовин респонденти вважають мир на умовах України або принаймні відвід російських військ з української території. Мир на умовах Російської Федерації згодні прийняти лише 1% опитаних.

Головним винним у війні українське суспільство вважає керівництво Російської Федерації (46%), і ще 40% схильні думати, що винні й керівництво, і політичні еліти, і народ Росії. Основними наслідками війни для РФ респонденти вважають світову ізоляцію (70%) та економічне падіння (65%).

Довіру до ЗСУ відчуває 63% респондентів, і це інституція, до якої населення має найбільший рівень довіри. На другому місці — президент В.Зеленський, на третьому — волонтерські організації.

Дії президента (повністю чи частково) підтримує 85% опитаних, а репутаційний індекс В.Зеленського сягнув небачених раніше 77%.

Повні результати опитування — на сайті Gradus Research, за посиланням.

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців понад 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення поля: 28 лютого – 1 березня 2022 року. Розмір вибірки — 2144 респондентів.

За матеріалами пресрелізу

Залишити відповідь