82% українців донатять або волонтерять

Навіть після 11 місяців війни й погіршення економічної ситуації українці продовжують активно волонтерити та донатити на різні потреби.

Дані комплексного соціологічного дослідження Pace Panel, яке Publicis Groupe Ukraine провела разом із всесвітньо відомою дослідницькою компанією Global Web Index, показали, що аж 82% українців донатили гроші або волонтерили протягом останніх 3 місяців.

Найбільш активними донаторами у грошовому еквіваленті є люди віком 25-34 роки. У той час, як серед людей віком 16-24 найбільше волонтерів. Це цілком зрозуміло, адже наймолодша вікова група представлена, здебільшого, студентами, які ще не встигли побудувати стійке надходження прибутків, та хочуть долучитись до допомоги країні й армії у будь-який спосіб.

Також в Україні відбувся стрибок рівня зацікавленості в благодійності та використання для його здійснення інтернету. У 2022 році 34% українців цікавилися благочинністю, у той час як у 2021 їх було 20%. Серед інших країн високий рівень зацікавленості у благодійності у США (22%) та Великобританії (19%).

Найбільше українці донатять через інтернет (46%) та соцмережі (19%).

У дослідженні взяло участь 2 000 респондентів, що відображають все населення України віком 16-64 роки (крім тимчасово окупованих територій). Це 3 хвиля дослідження, репрезентативна за віком та статтю з широкою географією (як великі, так і маленькі міста), що проводилась онлайн у вересні 2022 року. Перша та друга хвиля відбулись у 2019 та 2020 рр.

Розширена інформація про дослідженя на сайті.

Publicis Groupe Ukraine є найбільш креативною рекламно-комунікаційною групою в Україні*. До складу групи входять агенції: Leo Burnett, MSL, Performics, Publicis, Saatchi&Saatchi, Spark Foundry, Starcom та Zenith.

*за результатами рейтингу ВРК.

За матеріалами пресрелізу

Залишити відповідь