Прогнози на 2022 рік: E-commerce скрізь

Наступного року електронна комерція стане рушійною силою взаємодії маркетологів з клієнтами. Стратегії електронної комерції охоплять такі канали, як телебачення, соціальні мережі та магазини, більшою мірою, ніж маркетологи могли собі уявити.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Маркетологи адаптують свої стратегії електронної комерції, щоб стати більш персоналізованими, спростять свої дані про клієнтів та маркетинговий стек, додадуть рекламні оголошення для покупок і навіть перенавчать своїх співробітників у магазинах, щоб краще пристосуватися до покупців, орієнтованих на діджитал технології.

Спрощений стек

Майбутнє електронної комерції залежатиме від персоналізації. За словами Трейсі Райан О’Коннор, віце-президента групи компанії Qubit, щоб підвищити точність обміну повідомленнями, а також підвищити окупність інвестицій, брендам доведеться спростити джерела даних та свій стек електронної комерції.

Більше персоналізації

Як ми побачили в нещодавньому новорічному шопінгу, сезонні події розтягуються на триваліший період часу. Кіберпонеділок став Кібер-місяцем. А літні акції від Amazon Prime Day справді більше схожі на Prime Week.

У 2022 році купівельна подорож стає все більш персоналізованою. Маркетологи, які звертають увагу на ці сигнали даних, отримають конкурентну перевагу.

«Об’єднавши персоналізацію та виявлення продуктів, маркетологи брендів та мерчандайзери зможуть використати дані з цих джерел, включаючи комбіноване уявлення про клієнтів, щоб гарантувати, що вони адаптують кожне відвідування та досвід на кожному рівні та кожній точці дотику у шопінгу». – сказала О’Коннор.

Оптимізація AI

“У 2022 році ми побачимо розвиток персоналізації на основі штучного інтелекту, щоб надавати більш персоналізований досвід”, – заявила О’Коннор. “Це тягне за собою моделі машинного навчання, які враховують поведінку клієнтів, а також різні джерела даних, які можна вводити, приймати та використовувати для кращого розуміння споживачів у масштабі”.

Вона додала: «Ми вже перейшли від універсальної моделі штучного інтелекту до алгоритмів, які відповідають вимогам окремих клієнтів, без необхідності тестувати та навчатися щоразу. Наприклад, нові моделі штучного інтелекту можна використовувати для каруселів продуктів, які залежать від вашого розташування, поведінки чи навіть погоди».

Електронна комерція поєднується з офлайн-покупками

У той час як шлях до відкриття продукту буде індивідуалізований за рахунок персоналізації, досвід офлайн-покупок та Інтернету буде об’єднаний. Щоб зрозуміти, яку форму цей тренд набуде 2022 року, важливо зазначити, що електронна комерція буде двигуном цього злиття.

«У міру злиття офлайн- та онлайн-покупок у 2022 році обсяг електронної торгівлі різко зросте, – сказала О’Коннор. «У той час як покупці повертаються до фізичних магазинів, ми не спостерігаємо зниження кількості покупок в Інтернеті — фактично ми спостерігаємо постійне зростання. У 2021 році ми побачили, що все більше людей починають шопінг онлайн, шукають потрібні продукти за найкращою ціною та транзакцію здійснюють у магазині. Навіть коли пандемія вщухне, покупки в Інтернеті продовжуватимуть процвітати, бо така поведінка стала звичною».

Вона пояснила: «У 2022 році бренди зіштовхнуться з проблемою визначення того, як адаптувати змішаний досвід покупок онлайн та офлайн, щоб відповідати тим стрибкам, які зробила електронна комерція за останні два роки. Це буде особливо важливо для ритейл секторів, де покупці, як і раніше, віддають перевагу офлайн-компонентам, таким як мода або краса, але, зрештою, ми не очікуємо, що ефективність онлайн-продажів знизиться через відновлення роботи магазинів».

Цілісний підхід до фізичних магазинів

«Чекайте на цілісний підхід у роботі з фізичними магазинами, який включає електронну комерцію і дозволяє діджитал покупцям отримати від свого візиту те, що вони хочуть», — сказала Ніккі Берд, віце-президент з рітейлу інноваціям постачальника рітейл технологій Aptos.

«Перенесемося в 2022 рік, і ми побачимо, що рітейлери прагнутимуть цілісного досвіду роботи в магазинах, який спрямований на те, щоб допомогти покупцям перейти від фізичної до діджитал взаємодії з їхнім брендом». – сказала Берд.

Берд припустила, що один із інструментів, який рітейлери можуть використовувати ширше, — це «віртуальна шафа». Покупці носитимуть із собою діджитал уявлення всіх продуктів, якими вони володіють, від цього рітейлера. Вони можуть посилатися на це під час здійснення покупок.

Уповноважені працівники магазину

Звичайно, рітейлери хочуть бути впевненими, що не проґавлять шанс, пропонуючи плавний перехід від діджитал покупок до офлайн-покупок. Успішні рітейлери у 2022 році намагатимуться не виключити співробітників із цього рівняння.

“Як і раніше існує значний відсоток покупців, які відвідують магазини, щоб поспілкуватися зі співробітниками”, – сказала Берд. «У 2022 році досвідчені рітейлери прагнутимуть підвищити роль співробітників у загальному досвіді роботи магазину та використовувати мобільні технології для підтримки цього». – сказала Берд.

IT-оновлення

У міру того, як відкривається все більше фізичних магазинів, нова ера покупок за допомогою діджитал технологій потребує вкладень у персоналізацію, оптимізацію та зручність.

“Фінансове оздоровлення рітейлерів у поєднанні з тим фактом, що багатоканальність покупок підштовхнула застарілі IT-системи до критичної точки під час пандемії, призведе до збільшення інвестицій в основні сучасні технологічні системи в 2022 році”, – сказала Берд.

Проблеми ланцюжка поставок минулого року, поряд з очікуваннями споживачів, вимагають від ритейлерів надання точної інформації про те, які товари доступні для покупки і коли вони можуть бути доставлені.

Більше shoppable реклами

Персоналізація та видимість інвентарю в режимі реального часу також вплинуть на рекламу, роблячи оголошення більш shoppable.

«Функціональність shoppable реклами зараз відіграє більшу роль, ніж будь-коли, тим більше, що звички робити покупки вдома стикаються з проблемами ланцюжка постачання», — сказав Оз Еціоні, генеральний директор платформи Clinch. “Переваги shoppable комерції виходять також за рамки споживача, надаючи рітейлерам неоціненну інформацію про споживчі переваги для майбутніх кампаній і для бренду в цілому”.

Такі канали, як email та SMS, вже давно використовують персоналізовані дані, такі як недавні покупки та кинуті кошики, щоб стати актуальнішими для покупців та збільшити продажі. Однак у 2022 році ці персоналізовані елементи будуть інтегровані в рекламу.

«Найбільшою проблемою та можливістю для маркетологів, які використовують shoppable кампанії у 2022 році, буде Shoppable TV», – зазначив Еціні. «Ключом буде використання всіх доступних їм інструментів, щоб зробити ці рекламні оголошення якомога актуальнішими. Для цього потрібна багаторівнева первинна інформація та персоналізація, що відображає середовище покупця, включаючи час доби, погоду, рекламні акції та багато іншого. Звідти маркетологи можуть глибше зрозуміти своїх споживачів і швидше адаптуватися за допомогою відповідних закликів до дії, які дозволяють клієнтам приймати рішення про купівлю в режимі реального часу». – сказав Еціонії.

Соціальна комерція буде різноманітною

Платформи соціальних мереж вже давно є джерелом цінної поголоски про бренди та продукти. У 2022 році ці діджитал співтовариства стануть основними джерелами shoppable доходу. А це означає, що бренди дивитимуться не лише на Facebook для диверсифікації та зниження витрат на рекламу.

«Ключем стане диверсифікація ваших покупок у соціальних мережах за рахунок нових каналів, – сказав Роб Ван Нюєнен, генеральний директор провайдера рішень для електронної комерції Channable. «Ймовірно, Tik Tok у 2022 році збере близько 2 млрд користувачів, тоді як Instagram та Pinterest надають відповідні можливості для соціальної комерції. При цьому доходи від соціальної торгівлі можуть досягти майже 50 млрд. доларів, тому важливо розробити стратегію використання цих каналів».

Багато хто з цих нововведень в електронній комерції забезпечуватиметься за рахунок рентабельності інвестицій. Але щоб отримати цей прибуток, маркетологи повинні будуть стати більш спритними у своїй стратегії персоналізації даних, виконанні DCO та взаємодії із соціальними мережами. Вступаючи таким чином, у 2022 році вони збудують кращі відносини з клієнтами, одночасно збільшуючи ефективність своїх маркетингових бюджетів.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь