Як зміняться глобальні медіа-бюджети на 2022 рік. дослідження

Очікується, що у 2022 році бюджети Діджитал медіа, перевищивши половину загальних глобальних витрат на рекламу в цьому році, повсюдно виростуть. Опитування, проведене Kantar, також показує, що більшості традиційних медіа-бюджетів не пощастить.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Очікується, що онлайн-відео реклама зазнає найбільші позитивні зміни (відсоток маркетологів, що збільшують бюджет, мінус відсоток тих, хто скорочує бюджет). Оскільки в 2021 році це буде найбільш швидкозростаючий тип Діджитал реклами, 76% маркетологів і агентств очікують збільшення своїх бюджетів на онлайн-відео в 2022 році.

Ще одна популярна форма онлайн-медіа, яку очікує позитивне зміна бюджету в наступному році, – це брендований контент від інфлюесеров. Очікується, що тільки в США витрати на influencer- маркетинг в цьому році виростуть приблизно на третину. У наступному році 71% респондентів очікують збільшення своїх витрат на глобальний брендований контент від інфлюенсеров.

Соціальні мережі також очікують збільшення бюджету: 70% респондентів збільшують свої бюджети на рекламу в соціальних мережах, а 68% роблять те ж саме для реклами в каналах соціальних мереж. До інших помітних типи медіа, на які чисте більшість планує збільшити свої витрати в наступному році, відносяться ТВ реклама для Smart TV (56%) і медійна реклама в інтернеті (55%), за якими слід реклама в подкастах (45%).

Бюджети традиційних ЗМІ
Є кілька форм традиційних медіа, на які респонденти в цілому збільшать свої витрати в наступному році. ТВ медіа є однією з таких областей, де продукти, інтегровані в телешоу (24%), ТВ реклама (18%) і спонсорство телепрограм (14%), позитивно розглядаються респондентами.

Після різкого падіння витрат в 2020 році і уповільнення відновлення в 2021 році очікується, що в наступному році бюджети на рекламу поза домом зазнають позитивні зміни: цифрові рекламні щити і зовнішня реклама отримають збільшення бюджету від 35% респондентів.

Тим часом, чисте зміна бюджетів інших традиційних медіа буде негативним. Очікується, що найбільше постраждають реклама в газетах (-55%) і журнали (-53%). Очікується, що реклама в кінотеатрах (-20%), заходи, спонсоровані брендом (-18%) і реклама на радіо (-8%), також виявляться в мінусі.

Переможці в рекламному капіталі
Kantar також опитав понад 14 500 споживачів по всьому світу, щоб з’ясувати, яким каналам вони віддають пріоритет. В цілому, традиційні медіа як і раніше займають високе місце серед споживачів: реклама в кіно займає перше місце за показником рекламного капіталу по всьому медіаканалах, за нею йдуть спонсоровані заходи (друге місце) та журнали (третє місце).

Реклама в подкастах очолила список каналів інтернет-медіа по рекламному капіталу, а рекламодавці побачили додаткові переваги реклами в подкастах. Наприклад, опитування, проведене компанією Advertiser Perceptions, показав, що подкасти займають хороші позиції серед інших форм реклами, таких як платні соціальні мережі і телебачення, коли мова йде про рекламу, яка покращує переваги бренду.

Нарешті, TikTok очолив список рекламного капіталу в категорії медіа-брендів. З іншого боку, маркетологи не можуть довіряти швидкозростаючою платформі соціальних мереж. Приблизно 7 з 10 вважають TikTok інноваційним, але лише близько чверті вважають, що він заслуговує на довіру.

Висновки засновані на опитуванні більше 900 старших маркетологів рекламодавців, агентств і медіа-компаній по всьому світу, а також понад 14 500 споживачів і охоплюють 290 брендів і 23 ринку.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь