6 маркетингових прогнозів на 2022 рік від Gartner

У 2022 році лідери маркетингу переключають свою увагу на поліпшення відносин з клієнтами на створення нових зв’язків з усім спектром зацікавлених сторін, зазначає прогноз Gartner.

Ми знаходимося в критичній точці відносин між нашим діджиталом та фізичним світами. Пандемія змінила те, як люди взаємодіють один з одним та зі світом загалом. В даний час диджитал технології є кращим каналом для соціальної та ділової взаємодії.

Тепер лідери маркетингу повинні взяти на себе кермо влади, щоб відстоювати і реалізовувати стратегії, які використовують цифрові технології як основу не тільки для існуючих відносин, але і для нових зв’язків з клієнтами, співробітниками, діловими партнерами та інфлюєсерами.

  • До 2023 року відсоток відмови від відстеження мобільних програм знизиться з 85% до 60%, оскільки споживачі дізнаються, що нетаргетована реклама збільшує можливість доступу до низькоякісного контенту.

Початковий імпульс клієнтів відмовитися від трекінгу згасає. Існує можливість повного повороту до трекінгу «всього» від перевірених брендів або відомих видавців. Програми та веб-сайти, які дають клієнтам привід зареєструватися, отримають значну перевагу у доходах. Це дає організаціям можливість надати клієнтам значні причини довіряти їм особисті дані.

  • До 2023 року обсяг рекламних показів на телебаченні та потокових медіаканалах у традиційний робочий час з 9 до 17 зросте на 60%.

Розпорядок дня та щоденна рутина змінилися під час пандемії. Таким чином, реклама, розміщена в місцях, які раніше користуються підвищеним попитом, під час ранкових та вечірніх програм, може більше не досягати тієї кількості або типу клієнтів, яких бренди хочуть залучити. Керівники відділу маркетингу мають можливість оцінити медіаплани та використовувати час дня, коли їхня аудиторія найбільш сприйнятлива до реклами.

  • До 2023 року 90% маркетингових B2B стратегій у соціальних мережах включатимуть масштабні програми захисту інтересів співробітників.

За даними LinkedIn, якщо контентом діляться співробітники, у нього на 200% вищий CTR, ніж коли він ділиться компанія. Організації можуть використовувати особистий контакт для зміцнення довіри до бренду та досягнення комерційних результатів, використовуючи програми захисту інтересів співробітників, які масштабують курування та розповсюдження контенту бренду через соціальні канали. Не кажучи вже про те, що програми захисту інтересів співробітників підвищують їхню залученість і продуктивність. Керівникам відділу маркетингу слід масштабувати участь співробітників за допомогою простих у використанні платформ, які забезпечують їхнім колегам постійним потоком контенту, яким вони можуть ділитися у своїх особистих соціальних акаунтах.

  • До 2025 року кожна п’ята B2B-компанія використатиме штучний інтелект (ІІ)/машинне навчання (МО) для зв’язку покупців з торговими представниками в ключові моменти взаємодії в діджитал торгівлі.

Пандемія прискорила тенденцію до B2B покупок у диджиталі, ще більше стираючи межі між маркетингом та продажами. Маркетологи можуть підтримувати покупки клієнтів у режимі самообслуговування, розробляючи зручний діджітал досвід. Проте повністю «вільний від торгових представників» досвід не зовсім можливий. Успішні B2B-організації будуть балансувати діджитал залучення та безпосередня взаємодія з клієнтами у ключові моменти, щоб управляти рішеннями покупців. 2022 – це рік розробки загальних процесів для маркетингу, продажів і технічних функцій, пов’язаних з диджитал комерцією.

  • До 2026 року директора з маркетингу перенаправлять 30% свого бюджету для інфлюєнсерів та знаменитостей на віртуальних інфлюєнсерів.

Зростаюча частка з 14 мільярдів доларів, які маркетологи щорічно витрачають на інфлюенсерів, посідає віртуальні інфлюєнсери. Віртуальні інфлюєнсери дають брендам більше контролю за обміном повідомленнями з меншими витратами, ніж знаменитості. Подумайте про те, як віртуальні інфлюєнсери можуть представляти вашу організацію, галузь та регіон. Почніть з виявлення та моніторингу віртуальних інфлюєнсеров у рамках вашої практики соціального моніторингу.

  • До 2026 року 60% споживачів покоління Z і мілініалів віддадуть перевагу покупкам на соціальних платформах, а не на традиційних платформах диджитал комерції.

Майже третина B2B та B2C компаній включили продажі на соціальних платформах у свою стратегію діджитал комерції, мотивуючи це зростаючою купівельною активністю клієнтів у соціальних мережах. Успішна соціальна комерція вимагає простого, але збагачує шлях до покупки. Використовуйте цю тенденцію, підвищуючи якість контенту на сторінках продуктів у соціальних мережах, додаючи інформацію, що відповідає потребам клієнтів.

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь