Як змінилися погляди українців на економіку та доходи після вторгнення

Українці зізналися, скільки грошей на місяць їм потрібно для нормального життя

Станом на грудень 2022 року українці значно покращили свої оцінки щодо економічної складової країни, а також знизили свої фінансові очікування на тлі війни.

Українці впевнені, що для нормального життя одній людині на місяць достатньо в середньому 14 231 грн. ($340 за актуальним курсом). Про це свідчать дані проведеного у грудні 2022 року опитування Інститутом соціології НАН України.

Це означає, що фінансові очікування українців після повномасштабного вторгнення Росії значно змінилися. Наприклад, ще у листопаді 2021 року більшість жителів нашої країни вважали, що для нормального життя одній людині на місяць потрібно 16 372 грн ($630 за актуальним на момент опитування курсом).

Фото: КМІС

Фото: КМІС
При цьому 40,6% опитаних зізналися, що доходи їхньої родини значно нижчі від озвученої суми, а ще 24,9% — трохи нижчі. І лише 3,2% відповіли, що заробляють набагато більше за ту суму, яка, на їхню думку, дозволить вести нормальне життя.

Також зазначимо, що за останній рік в Україні побільшало громадян, які позитивно відгукуються про поточну економічну ситуацію в рідній країні: їхня кількість у період з листопада 2021 по грудень 2022 року зросла з 3,8% до 18,4%.

Фото: КМІС

Фото: КМІС
За матеріалами https://focus.ua/

Залишити відповідь