Як використовувати карусель Instagram в рекламі

Карусель – формат публікацій в Instagram (в Facebook також є), який дозволяє в одному пості розмістити до 10 фотографій, відеороликів або поєднувати їх.

Користувач з першого погляду може визначити, що перед ним карусель — під фотографією чи відеороликом буде видно точки. Їхня кількість вказує на те, скільки фото/відео викладено в каруселі.

Ось кілька ідей, як можна використати карусель для залучення аудиторії:
1. Розмістити результати робіт у форматі «до/після». Косметологи, візажисти, дизайнери, стилісти та інші фахівці розміщують результати своїх робіт у форматі «до/після» на одному зображенні.

2. Показати різні товари з посиланнями на різні цільові сторінки. Якщо ви зібрали достатньо даних про те, які товари найбільше цікавлять ваших клієнтів, формат каруселі дозволяє зробити їх добірку і показати найкращі та вигідні пропозиції. Користувач зможе перейти на цільову сторінку саме того товару, який його зацікавив.

3. Розкрити переваги товару чи послуги. Краще один раз побачити — це правило точно працює для тих людей, які роблять замовлення онлайн. Їм хочеться побачити товар з усіх боків, розглянути фасон, якість пошиття тощо. І карусель для цього підходить найкраще — ви можете розмістити і відеоогляд, і фотографії з різних ракурсів.

4. Опублікувати відгуки клієнтів. Відгуки — найкраща реклама для будь-якого фахівця. Іноді власники бізнес-профілів у постах розміщують скріншоти з відкликанням одного клієнта. Якщо таких відгуків буде багато, довіра до фахівця чи компанії підвищиться. Тому карусель відмінно підходить для розміщення відгуків та дозволяє привабливо їх оформити.

5. Розповісти історію. У каруселі можна розповісти історію створення вашого бренду чи появи нового продукту.

А ще, можна підбити підсумки або зробити промо заходів. Карусель гарно підходить для передачі енергії та атмосфери заходів, які вже відбулися або незабаром будуть проводитись знову. Організатори можуть показати найяскравіші моменти та підвищити інтерес до івентів потенційних учасників.