Війна змінила вимоги до брендів: покупці не пробачають нейтралітет, – опитування

Більшість споживачів в Україні обирають бренди з урахуванням двох критеріїв – допомога ЗСУ та ведення бізнесу в Росії. На це звертають увагу 44% та 34% громадян відповідно, свідчать результати опитування компанії Gradus Research серед 1050 респондентів віком 18-60 років.

Ще для 21% українців є важливою волонтерська діяльність бренду. На зрозумілу політичну позицію звертають увагу 18% покупців. Близько 16% споживачів стежать за мовою комунікації бренду.

Війна змінила вимоги до брендів: покупці не прощають нейтралітет, – опитування - фото 1

Варто зазначити, що українці віком від 18 до 24 років звертають увагу на збіг цінностей та громадянської позиції. Вони більше за інших висувають запит на соціальну відповідальність компаній. Крім того, звертають увагу на волонтерську діяльність та політичну позицію.

Війна змінила вимоги до брендів: покупці не прощають нейтралітет, – опитування - фото 2

“Війна змусила нас поділити світ на “своїх” та “чужих”, і це не оминуло сферу споживання. Покупці все менше пробачають брендам їхній нейтралітет, і все більше очікують, що бренди займуть зрозумілу позицію і разом з українцями робитимуть щось для перемоги у війні”, – зазначила засновниця та директор Gradus Research Євгенія Близнюк.

Українці вимагають чіткої позиції від великих національних компаній та “умовного виробника йогурту або туалетного паперу”. Споживачі тепер не сприймають заяви “поза політикою”. Такі зміни змушують українських виробників реагувати, аби залучити споживачів.

Залишити відповідь