Українські СМО збільшили інвестиції в соцмережі на 65%. Опитування

Дослідницька компанія Gradus Research спеціально для Ukrainian Marketing Forum, провела ексклюзивний опитування маркетинг-директорів про те, як змінилася робота маркетингу в компаніях в умовах пандемії і локдауна. У циклі матеріалів на тему дослідження спеціально для MMR компанія ділиться головними результатами.

Сьогодні – результати опитування про зміну інвестицій брендів в платних канали просування – Gradus Research аналізує канали просування, на які компанії збільшили бюджети в 2021 році.

Максимальний приріст інвестицій бренди запланували в діджітальние канали комунікації. СМО бізнесів, що працюють в Україні, відзначають зростання інвестицій у просування брендів в:

  • Соціальні мережі на 65%. SMM, як частина діджітального комплексу, працює на покращення комунікації бізнесу в цілому, а також сприяє невимушеному спілкуванню з цільовою аудиторією
  • На банерна рекламу і відеореклама в інтернеті – на 46% і 45% відповідно
  • На інфлюенс-маркетинг в 2021 році збільшили бюджети 36% опитаних СМО. Варто відзначити, що крім типових Facebook і Instagram, бренди все частіше звертаються до інфлюенсерам і в TikTok. А також окремим трендом озвучується вектор в роботі з мікро-інфлюенсерамі, чия аудиторія більш залучена і лояльна

На наймасовіший канал комунікації, тобто на телевізійну рекламу рекламодавці запланували на 30% більше коштів в 2021 в порівнянні з 2020.

Найменше збільшилися бюджети на такі канали просування: радіо (6%), друковані ЗМІ (4%) і Event і BTL (4%).

Думкою на цю тему поділилася CEO & Founder Gradus Євгенія Близнюк: “Можна зробити висновок, що перехід в Діджитал виразно вніс свої корективи як в маркетингові стратегії, так і в бюджети. SMM – це відмінний варіант для ненав’язливої ​​нативной реклами, адже згідно з опитуванням Gradus про інфлюенс-маркетинг, майже половина користувачів не помічають рекламу (43% не помічають рекламу в YouTube і 46% – в Instagram). Люди не помічають такі рекламні прояви і успадковують рекомендації своїх кумирів. Головне – знайти блогера з правильно цільовою аудиторією “.

Дослідження було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаполнения анкети в мобільному додатку. Параметри вибірки: чоловіки і жінки, які працюють директорами з маркетингу. Період проведення поля: 28.04.2021-24.05.2021, розмір вибірки: 67 респондентів.

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь