Tiktok, Crocs та Shein: де покоління Z та мілініали розділилися у любові до брендів

Оскільки люди мають унікальні смаки і різні характери, маркетологам іноді нерозумно об’єднувати споживачів у певну цільову групу за віком. Але оскільки культура та технології швидко змінюються від одного покоління до іншого, чого не було протягом усієї історії, іноді це доречно.

У новому звіті про улюблені бренди покоління Z від глобальної компанії з аналізу рішень Morning Consult, під час якого були опитані дорослі американці по всій країні в період з початку травня до кінця серпня, було виявлено, що дорослі покоління Z (люди, що народилися між 1997 та 2004 роками) люблять багато брендів, які подобаються й іншим людям.

YouTube, наприклад. Google. Netflix та Amazon. У тому числі і M&M’s, який нещодавно представив фіолетового маскота.

Загалом це шопінг, розваги та снеки — категорії, в основному орієнтовані на молодь. Ось 10 найулюбленіших брендів покоління Z:

Можливо, цікавіші результати виходять при порівнянні брендів, які подобаються поколінню Z, з брендами, які подобаються міленіалам. Міленіали, люди, що народилися у 1981-1996 роках, максимально близькі до покоління Z.

Бренди з найбільшою різницею у перевагах представників покоління Z та міленіалів включають Discord, TikTok та Crocs. Snapchat, Shein та Fenty Beauty також значно популярніші серед покупців покоління Z, ніж серед міленіалів. Ось бренди, які найбільше подобаються поколінню Z порівняно з міленіалами:

Чому це так? Маркетинг, ймовірно, одна із причин. Crocs, наприклад, зробив кілька приголомшливих брендових трюків, співпрацюючи з KFC та Lucky Charms для створення спеціального взуття. Бренд жувальної гумки Trolli застосував кілька оригінальних медіа-стратегій, таких як захоплення Myspace та спроба зробити те саме на сайті електронних оголошень Craigslist.

«У багатьох з них є дуже забавна маркетингова тактика і способи спілкування в соціальних мережах, які допомагають молодим споживачам», – сказала Емілі Мокін, аналітик з продуктів та напоїв у Morning Consult.

Ціна, ймовірно, також є причиною, особливо у період високої інфляції. Це дає китайській компанії швидкої моди Shein перевагу перед брендами одягу, які коштують дорожче.

Акцент на різноманітності та інклюзивності – це інше. Коли володарка Греммі Rihanna дебютувала із Fenty Beauty у вересні 2017 року, бренд пропонував 40 відтінків тонального крему.

Популярність соціальних платформ Discord, TikTok, Snapchat, Instagram і Twitch передбачає, що кінець лінійного телебачення може статися приблизно в той час, коли покоління Alpha піде до коледжу.

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь