Таргетована реклама в соцмережах: 4 робочі маніпуляції на кожен день

Коли йдеться про побутове життя, маніпуляція – річ на любителя. Одні зживуть вас зі світла, варто їм здогадатися про вашу витівку. Інші – прийдуть у стан захоплення, усвідомивши, що їх спритно обвели довкола пальця.

Але коли справа доходить до області, де потрібно давати результат, хочеш не хочеш, а доводиться використовувати деякі хитрощі. У цій статті ми надамо набір прийомів, які ми успішно використовуємо у своїх рекламних кампаніях. Інформація буде корисна, насамперед, новачкам, які роблять перші кроки в інтернет-маркетингу.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Відразу домовимося про терміни. У разі маніпуляція – це візуальна чи текстова інформація, що підвищує шанси цільове дію.

1. Заклик до дії.

Почнемо із досить простого правила. Креатив має містити заклик до дії. Не «може», «було б чудово» та ін., та інше. Саме «маєш».

Ваше завдання: максимально звузити поле вибору реакції для користувача. Залиште демократичні формулювання для дітей. Важливо відкрито показати людині, якої дії ви від неї очікуєте, і вона виправдає ваші очікування. Ви буквально вирішуєте за нього, що він зробить, побачивши ваше оголошення.

При цьому варто відчувати доречність того чи іншого призову. Пропонувати холодній аудиторії відразу ж купити ваш продукт, особливо якщо він дорогий і складний – це рок-н-рол (читайте: Злив бюджету). Ми ж, прихильники класичних композицій – холодну аудиторію закликаємо підписуватись або дізнаватися подробиці, гарячу – купувати, замовляти, записуватись чи бронювати. Так, класика періодично звучить побито, але дає результати з кампанії в кампанію.

2. «Морковка» або «Вигода клієнта»

Коли ви проводите аналіз цільової аудиторії, варто уважно придивитися до потреб, болям аудиторії та вимог, що висуваються до вашого продукту. Чим якіснішим буде цей аналіз, тим вища ймовірність створити вдалий креатив. Знаючи в обличчя свою аудиторію, ви зможете зробити ту саму пропозицію, від якої неможливо відмовитися.

Не обов’язково обіцяти клієнту золоті гори, достатньо запропонувати невеликий бонус, виходячи із його потреб. Приємна знижка, безкоштовна «плюшка», пробний період, унікальні властивості вашого продукту чи послуги – це може стати вагомим приводом, щоб приділити вам увагу. Але не звалюйте все в одну купу. Краще, якщо на всьому шляху знайомства з вами, користувач знаходитиме на нові і нові вигоди.

Наприклад, для мам, які шукають освітні гуртки, велике значення мають: близькість до будинку та комфорт дитини. Найпростіший і дієвий спосіб підкреслити перше – взяти фото школи/дитсадка, який відвідує дитина. А для другого є «безкоштовне пробне заняття». Поєднуючи ці два моменти, ми отримуємо досить дешеві та гарячі заявки по 190-300 рублів залежно від аудиторії для студії іноземних мов.

3. Клікбейт

Цей прийом буде особливо корисним, якщо ваше завдання – набрати якнайбільше цільових передплатників у свою групу за низькою ціною. Тут ви дійсно можете трохи обдурити користувача.

Типовий приклад клікбейту – тест.

Сфера застосування клікбейту не обмежується інфобізнесом, його можна використовувати в комерційних проектах. При цьому важливо дати відчути користувачеві, що у вашому каталозі є все, щоб задовольнити будь-які його потреби в рамках своєї сфери. Це спровокує користувача на цільову дію, щоб вивчити усі ваші пропозиції трохи згодом.

4. Штучний дефіцит.

Обмеження часу або обсягу акційної пропозиції незмінно підвищує кількість звернень, за умови, що акція справді хороша. Досить додати “Пропозиція діє до кінця Х” і відгук зростає.
Працює це досить просто: бачачи, що акція обмежена, користувач не відкладає придбання продукту довгий ящик. Ви змушуєте його оцінити свої можливості та прийняти рішення про покупку тут і зараз. Страх втратити вигоду часто змушує клієнта трохи згрупуватися: наприклад, зайняти гроші на придбання товару.

Якщо у вашій ніші час ухвалення рішення досягає декількох місяців, а то й років, то не варто зловживати цим прийомом. Особливо якщо ваша акція з місяця на місяць залишається незмінною. Так ви втратите довіру клієнтів та зручний гачок для продажу.

Висновок

Ми розглянули класичні маніпуляції. Використовувати їх або не використовувати у своїх рекламних кампаніях – вирішуйте самі. Зі свого боку лише зауважимо, що вони стабільно дають суттєвий результат. Рекомендуємо протестувати на власному продукті кожен із них. Вдалого полювання за заявками!

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь