Поради щодо оптимізації мобільного маркетингу

Смартфони перевернули світ маркетингу. Продажі мобільних пристроїв перевищили продажі персональних комп’ютерів, ставши інструментом номер один для доступу до інтернету. Маркетинг завжди був спрямований на те, щоб залучити потрібних людей у ​​потрібний час в потрібному місці. Дивлячись на швидкість поширення смартфонів, неважко зрозуміти, де саме вам треба ловити свою аудиторію – в мобільних пристроях.

Відкрийте для себе мобільний маркетинг – стратегію inbound маркетингу, яка використовує можливості мобільних телефонів для залучення і утримання клієнтів.

У цій статті ми зібрали поради, які допоможуть вам освоїти мобільний маркетинг і застосовувати його в своєму бізнесі.

Що таке мобільний маркетинг

Мобільний маркетинг – це будь-яка рекламна діяльність, яка використовує канали цифрового маркетингу для залучення клієнтів через мобільні пристрої.

Добре продумана стратегія мобільного маркетингу здатна творити чудеса. Це ефективний спосіб генерувати якісних лідів і взаємодіяти з клієнтами в процесі просування продуктів і послуг.

Одне з головних переваг мобільного маркетингу – можливість охопити ширшу аудиторію і сегментувати її. Ви самі вибираєте, з ким саме хочете взаємодіяти. Вивчивши портрет клієнта, ви таргетіруете людей за інтересами, захопленням і особливостям поведінки.

Мобільні пристрої стали частиною своїх власників. Використовуйте це в своїх інтересах. Створення персоналізованих кампаній мобільного маркетингу призведе до позитивних результатів.

Як працює мобільний маркетинг

Мобільні додатки, SMS-розсилки, push-повідомлення, гео-маркетинг, QR-коди, маркетинг в соціальних мережах, голосовий маркетинг, мобільний пошук, внутрішньоігрова реклама – все це є частиною мобільного маркетингу. Ви зрозумієте, які канали використовувати, коли з’ясуєте, де ваша аудиторія проводить час і який тип контенту вона дивиться на гаджетах.

З розвитком технологій повинні змінюватися ваші маркетингові стратегії. Створюйте персоналізований контент, адже тільки тоді він стане ефективним. Один з видів мобільного маркетингу – location-based, або гео-маркетинг – відкриває нові можливості для сегментації аудиторії і подальшої персоналізації. Використовуючи дані про локації користувача, відправте на його телефон повідомлення про промоакції в той момент, коли він виявиться поруч з вашим закладом.

Поради по мобільному маркетингу для генерації лідів і збільшення продажів

Сьогодні люди практично не випускають телефони з рук, так що ви можете взаємодіяти з клієнтами в будь-який момент. Збудувавши правильну Customer Journey Map і застосувавши ефективні інструменти мобільного маркетингу, ви збільшите продажу та підвищите лояльність клієнтів.

Ділимося порадами для побудови стратегії мобільного маркетингу.

1. Mobile-friendly сайт

Mobile-friendly сайт – це перший крок на шляху до успішного мобільного маркетингу. Покупки через додатки набирають популярність, а велика частина цифрового трафіку – 52% – йде саме від мобільних пристроїв. Підвищіть швидкість роботи вашого сайту, інакше ви ризикуєте втратити відвідувачів. Більше половини людей йдуть, якщо завантаження сторінки йде довше 3 секунд.

До речі, адаптація сайту під мобільні пристрої поліпшить відносини з клієнтами і ранжування в пошукових системах, адже вони віддають перевагу саме mobile-friendly сайтам. Google ще в 2019 перейшов на індексування сторінок з пріоритетом мобільного контенту. Переконайтеся, що ваш веб-сайт і контент оптимізовані для мобільних девайсів, і користувачі без проблем знайдуть потрібну їм інформацію.

2. Розмір екрану

Коли справа стосується мобільного маркетингу, сам пристрій багато значить. Розмір екрану визначає, який саме тип контенту переглядають люди, і як вони реагують на різні маркетингові стратегії.

Наприклад, користувачі смартфонів шукають інформативний контент. Користувачів iPad, навпаки, більше приваблює яскраве і помітне зображення. Іншими словами, чим більше розмір екрана, тим менше значення несе зміст контенту.

3. Push-повідомлення

Push-повідомлення – головна причина, чому смартфони стали одним з найбільш ефективних каналів для взаємодії з клієнтами. Використовуйте push-повідомлення, щоб рекламувати свою продукцію, пропонувати знижку, надавати інформацію про бренд або нагадувати покупцеві про щось важливе.

Зверніть увагу, показник CTR у rich push повідомлень з їх великими зображеннями і кнопками на 2-5% вище, ніж у звичайних push.

Звичайно, для кращих результатів слід об’єднати push-повідомлення, email і SMS маркетинг. Так, email-маркетинг – це відмінний спосіб конвертувати передплатників в клієнтів і отримати зворотній зв’язок. Що стосується SMS-розсилок, вам не буде потрібно багато зусиль, щоб створити текстове повідомлення. Крім того, короткі текстові послання відкривають і читають частіше.

4. Соціальні мережі

Велика частина трафіку в соціальних мережах йде з мобільних пристроїв. На даний момент соціальні мережі налічують 3,78 мільйонів користувачів, що прирівнюється до 48% населення всієї планети. Для маркетологів це відмінна можливість знайти свою цільову аудиторію. Наприклад, в соцмережах можна комунікувати з покупцями, просувати продукт і підвищувати впізнаваність бренду.

Заведіть акаунти на популярних платформах, – VK, Instagram, Facebook, Telegram – і розсилайте повідомлення клієнтами. Звичайно, це можна робити вручну, але ми рекомендуємо заощадити час, скориставшись платформою автоматизації маркетингу.

5. Stories

Зараз багато брендів активно впроваджують в свої додатки функцію Stories. Після того, як «Історії» вистрілили в Instagram, стало зрозуміло, що в наш час аудиторія зацікавлена ​​в швидкому контенті. Так, банк «Тінькофф» вже давно ділиться з клієнтами через Stories не тільки цікавою і пізнавальною інформацією, але і нагадує їм про часті витратах і витратах за певний місяць.

У платформі Altcraft Marketing є розділ «Ресурси», в якому можна налаштувати кастомниє канали App Stories і Banner. Надсилайте історії в додатки і діліться банерами на сайтах, щоб бути ще корисніше своїм клієнтам. Це зміцнить ваші стосунки, адже короткі stories створюють відчуття тісного контакту з брендом, що і потрібно для постійної співпраці.

Приклад Banner в платформі Altcraft Platform

6. Робота з даними

Оцінюйте ефективність стратегії мобільного маркетингу на кожному етапі. Зберіть інформацію і, ретельно вивчивши її, визначте, які кроки виявилися успішними, а які необхідно поліпшити. Трафік сайту, ROI, конверсія, посадкова сторінка – ось ті дані, які дозволять вам оптимізувати стратегію мобільного маркетингу, а також удосконалити UX дизайн.

Висновок

Кількість користувачів смартфонів зростає по хвилинах, тому мобільний маркетинг явно не збирається покидати авансцену. Сьогодні він уособлює собою простий і недорогий спосіб для охоплення цільової аудиторії за допомогою смартфонів і планшетів. Так що беріть на озброєння наші поради і використовуйте в побудові стратегії мобільного маркетингу.

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь