Результати дослідження економіки креаторів 2023

Компанія SupplyGem провела дослідження економіки креаторів (creator economy), яке містить комплексний аналіз поточного стану, включаючи можливості та виклики, з якими стикаються креатори та підприємства, що працюють у цій сфері.

Дослідження також містить дані про вплив пандемії на економіку креаторів та інвестиційні тенденції в цьому секторі.

Економіка креаторів — це екосистема, яка включає не лише людей, які створюють продукти та послуги, що продаються в Інтернеті, а й компанії, які виросли, щоб розширити можливості цих креаторів. До неї входять креатори контенту, куратори та менеджери бренд-спільнот. Також зараховуються дизайнери, художники, блогери, інфлуенсери, автори курсів і будь-хто, хто заробляє гроші, монетизуючи свої таланти, знання чи навички.

Недавній аналіз економіки творців SupplyGem показує:

  • Прогнози вказують, що до 2030 року 50% робочої сили в США складатимуть незалежні працівники, багато з яких приєднаються до гіг-економіки та економіки креаторів.
  • Незважаючи на те, що Instagram (92%) і YouTube (70%) залишаються найпоширенішими платформами серед креаторів, всі ті, хто перебуває у верхній частині спектру розподілення зарплати (понад 100 тисяч доларів США на рік), все частіше спрямовують своїх підписників на свої особисті веб-сайти, щоб отримати більше контролю над доступ до своєї аудиторії.
  • Креатори, які використовують Instagram і YouTube, переважно монетизують свій вміст через спонсорство та угоди з брендами (77%). Водночас креатори, які монетизують свій контент на особистих веб-сайтах, отримують дохід переважно від продажу членства, продуктів для навчання та курсів (79%).

«Інвестиції венчурного капіталу в економіку креаторів впали на 30% у 2022 році. Проте експерти прогнозують, що цього року фінансування венчурного капіталу повернеться до рівня 2021 року», – пояснив Семюель Флетчер, співзасновник SupplyGem.

З повним дослідженням можна ознайомитись за посиланням.

sostav.ua

Залишити відповідь