Персоналізація та автоматизація: 5 трендів email-маркетингу

Хоча маркетологи вкладають значну частину своїх бюджетів у такі канали, як соціальні мережі та діджитал реклама, електронна пошта залишається ключовим гравцем у маркетингових стратегіях. Останній звіт від Litmus розглядає останні тенденції в email-маркетингу. Нижче п’ять ключових моментів зі звіту.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Email-маркетинг важливий

Незважаючи на те, що він існує вже багато років, важливість email-маркетингу за останні кілька років зросла. Ще у 2019 році лише близько третини (32%) фахівців з маркетингу з усього світу вважали email-маркетинг дуже важливим для успіху своєї компанії.

Близько 4 з 10 (37%) респондентів очікують, що їх бюджет на email-маркетинг збільшиться наступного року, і лише близько 1% очікують на його зменшення.

Під час пандемії цей відсоток збільшився до 40% і зараз становить 42%. І хоча дослідження до пандемії показують, що деякі маркетологи вважали, що ефективність email-маркетингу знижується, недавнє дослідження ставить email-маркетинг на перше місце у списку ефективних маркетингових каналів, випереджаючи платний пошук, звичайний пошук та соціальні мережі.

Бренди розсилають багато різних електронних листів

На початку цього року опитування Ascend2 показало, що три чверті маркетологів очікують збільшення обсягу електронних листів, що розсилаються. І хоча дослідження Litmus показує, що 8 із 10 (81%) брендів нині розсилають інформаційні бюлетені, це далеко не єдина email-комунікація, яку вони використовують. Більшість також розсилають вітальні (79%), продуктові (75%), розпродажні чи рекламні (72%), подієві (71%), а також вітальні чи післяпродажні (62%) електронні листи, хоча менша кількість розсилає листи з метою повернути клієнтів (45%) для повторного залучення передплатників (41%), а також з пропозицією оформити замовлення або відмовитися від кошика (35%).

Персоналізація набирає обертів

Email-маркетологи визнають важливість та ефективність персоналізованих повідомлень в електронних листах. Цього року респонденти, схоже, покращили свої навички у певних галузях персоналізації електронної пошти. Приблизно 8 з 10 використовують персоналізацію на ім’я, назву компанії або інші профільні дані порівняно з 72% у 2020 році. Також спостерігається помітне збільшення персоналізації за сегментами клієнтів: 64% роблять це цього року порівняно з 49% 2020 року. Повні 40% користувачів також налаштовуються за місцем розташування або геолокації (порівняно з 31% у 2020 році).

Ця персоналізація та сегментація означає, що маркетологам необхідно створювати різні версії електронних листів, що розсилаються. Справді, близько двох третин (65%) респондентів у середньому створюють щонайменше дві версії електронного листа. Однак, коли справа доходить до тестування цих листів, більше половини (55%) рідко або ніколи не повідомляють про A/B-тестування, і лише 4% кажуть, що вони завжди тестують розсилку.

Троє із чотирьох маркетологів використовують автоматизацію

Понад три чверті (79%) фахівців з маркетингу використовують автоматизацію в email-маркетингу, при цьому більшість з них використовують автоматизацію для тригерних розсилок (82%), краплинних або інформаційних кампаній (67%), сегментації (56%) та A/B тестування (45%). Найбільш популярні типи розсилок, що автоматизуються, включають вітання, реєстрацію або постпродаж, а також повторне залучення передплатника.

В даний час деякі респонденти використовують ІІ для email-маркетингу. Найчастіше ІІ використовують для оптимізації/персоналізації часу відправлення, менше для сегментації та націлення на передплатників або індивідуальних рекомендацій про продукт.

Заходи щодо забезпечення конфіденційності Apple Mail впливають

Нарешті, хоча маркетологи борються з перспективою світу без файлів cookie, респонденти вважають, що захист конфіденційності Apple Mail (MPP) з більшою ймовірністю вплине на їхню email програму, ніж втрата сторонніх файлів cookie. Багато маркетологів вважають, що MPP вплине на вимірювання е-мейлів. Однак близько чверті (24%) заявили, що не вносять жодних змін до email-маркетингу через MPP.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram — Secretmarketingua

***

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь