Нові емоційні показники бренду для темних часів

Згідно з новим звітом агентства Wunderman Thompson, вимірювання показників бренду, які викликають людські емоції, у майбутньому може стати поряд зі стандартними бізнес-метриками.

Епоха повторного зачарування свідчить про те, що емоційні KPI, які вимірюють «вистрибування серця, мурашки по шкірі, падіння щелепи, поколювання в хребті тощо», ставатимуть дедалі важливішими, оскільки люди шукатимуть бренди, які принесуть радість у їхнє життя.

Війна, зміна клімату, хвороби та економічна нестабільність сприяють глобальній кризі психічного здоров’я, причому молодь, зокрема, відчуває більше стресу та тривоги, ніж будь-коли раніше. Дослідження Wunderman Thompson показує, що майже половина людей (46%) кажуть, що «почуваються втомленими та виснаженими весь час», а дві третини (67%) погоджуються, що технології змушують нас «почуватися більш відірваними від реального світу».

Але 89% також кажуть, що вражаючий досвід змушує їх почуватися добре, а 83% активно шукають досвід, який приносить їм радість і щастя; 77% кажуть: «Я просто хочу відчути щось, відчути себе живим».

У брендів є можливість полегшити навантаження на споживачів, подарувавши їм ті враження, яких вони прагнуть. Понад шість із 10 респондентів опитування (3000 зі США, Великої Британії та Китаю) вважають, що бренди повинні докладати більше зусиль, щоб вразити їх ефектною рекламою чи маркетингом (67%).

Що можуть зробити бренди:

  • Вперед до задовлення. Розваги не лише пропонують бажаний перепочинок у важкі часи, це потенційна потрійна перемога для брендів – приносячи задоволення не лише на даний момент, але й у його очікуванні та спогаді.
  • Пріоритет з’вязків. Оскільки 85% скаржаться, що сьогодні у нас менше часу один на одного, бренди можуть допомогти створити значущий зв’язок через ритуали та простори (як фізичні, так і віртуальні), які об’єднують людей.
  • Охопіть усі почуття. Шістдесят три відсотки хотіли, щоб бренди забезпечували мультисенсорний досвід – і це стосується цифрових і віртуальних світів, а також IRL.
  • Уникайте раціональності. 74% споживачів насолоджуються елементом таємничості та несподіванки у своїх справах. Бренди можуть будувати в моменти випадковості та несподіванки.
  • Прагніть до кращого. Лише 25% позитивно оцінюють те, як йдуть справи у світі. Застосовуючи себе для вирішення суспільних та екологічних проблем, бренди можуть виховувати вкрай необхідний оптимізм.

sostav.ua

Залишити відповідь